fbpx

SYRLIGE, SMÅ OG SØTE SITRONSTJERNER (SUKKERFRI)

Søte og små sitronstjerner

Søte og små sitronstjerner er nok en liten søtsak – helt uten sukker – her hos EVA i PROVENCE! Denne gangen har jeg jukset litt, og brukt en ferdig paideig. På denne måten blir sitronstjerner også en søtsak du lager på 1-2-3!

Jeg bruker et lite muffinsbrett som jeg smører godt. Du kan også bruke små muffinsformer, men de bør helst være litt tykkere enn vanlig. P.S! Det kommer en ny variant av disse små søte stjernene, men da med hjemmelaget paideig og rødt fyll!

 

Søte og små sitronstjerner

 

DU TRENGER:

(Gir 18 små stjerner)

SITRONFYLL:
1 liten økologisk sitron, både zest/skall og juice (0,5 dl)
1 egg, romtemperert
1 dl sukrin (alternativt sukker)
30 g smør, romtemperert
Smeltet smør til smøring av muffinsbrettet

1 ferdig paideig

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og smør et muffinsbrett.
Vask og tørk sitronen, skrell forsiktig av zesten/skallet.
N.B .Pass på å få med kun det gule (og ikke det hvite fra innsiden av skallet).
Finhakk zesten, og ha det i en liten bolle sammen med sukkeret.
Masser det godt sammen med fingrene, la det stå i ca. 5 min.
Visp egget lett sammen, ha det så over i en liten kjele.
Rør inn zest/sukker og sitronjuice, og varm opp over vannbad mens du rører innimellom.
Når sitronfyllet er vesentlig tykkere, etter ca. 10 min, er sitronfyllet ferdig (husk å røre!).
N.B. La ikke vannbadet koke for hardt, da vil også egget «koke» og konsistensen blir feil.
Rør inn smøret til det er smeltet, og du har en jevn blanding.
Rull ut paideigen, og trykk ut små stjerner med en pepperkakeform.
Trykk stjernene lett ned i formene, og stikk hull med en gaffel.
Forstek stjernene til kantene såvidt begynner å få farge.
Fyll på med en teskje sitronfyll i hver stjerne.
Sett muffinsbrettet inn i ovnen, og stek videre til kantene er gylne, ca. 6-8 min.
Smaker best lune, men oppbevares i en boks i kjøleskapet. 

 

Søte og små sitronstjerner

 

PRØV OGSÅ SALTE MINIPAIER I 2 VARIANTER – PERFEKT TIL TAPASBORDET ELLER SOM SNACKS!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen