ALT-I-EN-KJELE VARMENDE BUTTERNUTGRESSKAR OG PASTA I HØSTENS FARGER

Alt i en kjele med butternut gresskar og pasta

Gresskar hører høsten til, og jeg blir intet mindre enn superglad når jeg kutter et butternutgresskar i to. Den intense orange fargen lyser nesten opp hele kjøkkenet! Jeg har tidligere brukt gresskar i uendelige variasjoner – søte kaker og muffins, rundstykker og puréer, supper og gratenger. Og denne gangen ble det i en varmende “alt-i-en-kjele” pasta, eller one pot som det heter på engelsk!

Alt-i-en-kjele er et fantastisk konsept, der du simpelten putter alle ingrediensene i en kjele, for så la den gjøre resten av jobben. Du sparer tid og det blir minimalt med oppvask. Men det viktigste er at det gir en enda bedre smak! Det er jo helt naturlig egentlig, for i en alt-i-en-kjele får alle ingrediensene lov til å «smelte» sammen. De kokes i sin egen kraft, og smakene fremheves på en helt annen måte. Og ingenting går til spille!

Jeg foretrekker å bruke hønsekraft som væske. Både fordi kraft er supermat for kroppen, i tillegg til at det hever smaken. Men er du ikke  en like stor “matnerd” som meg – og lager hjemmelaget kraft – så smaker denne pastakjelen selvfølgelig kjempegodt med lettsaltet vann også!

 

Alt i en kjele med butternut gresskar og pasta

 

DETTE TRENGER DU:

(Til 4 personer)

500 g fullkornspasta (jeg brukte penne)
1/2 butternutgresskar, ca. 600 g (ca 450 g uten frø og skall)
200 g sjampinjong
1 rød løk
2 hvitløksfedd
150 g røkt bacon, i biter
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts malt timian
0,5 ts malt muskat
7-9 dl væske (hønsekraft eller lettsaltet vann)

Olivenolje
Frisk persille, finhakket
Parmesan, revet

 

SLIK GJØR DU:

Skrell butternutgresskaret, fjern frømassen, og kutt det i små terninger (1×1 cm).
Rens soppen, og skjær den i skiver.
Hakk løk, og finhakk hvitløk.
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele, og kok opp under lokk.
Pass på at gresskarterningene er dekket i vann.
Vend godt rundt gjennom koketiden, slik at også pastaen dekkes av vann.
Smak på pastaen etter 10-12 min.
Væsken skal være mer eller mindre absorbert, og pastaen al dente, når gryta er ferdig.
Synes du pastaen virker tørr før den er ferdigkokt, kan du spe på med litt mer kraft eller vann.
Ringle over god olivenolje, frisk persille og revet parmesan – og server!

 

Alt i en kjele med butternut gresskar og pasta

 

JEG HAR FLERE GODE ALT-I-EN-KJELER! PRØV FOR EKSEMPEL ENKEL TAGLIATELLE MED CHERRYTOMATER OG BASILIKUM!

 

FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
DA HADDE JEG BLITT SÅÅÅ GLAD!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen