“SAINT-LAURENT-DU-VAR” HVA SA DU AT DET VAR?

Saint-Laurent-Du-Var

Den provencalske byen Saint-Laurent-Du-Var er kanskje det nærmeste du kommer flyplassen i Nice, før du omtrent går på flyet. Du kan faktisk fint gå inn til byen fra flyplassen, med trillekofferten på slep. Det er et sted de fleste skandinaviske turistene kjører rett forbi. Ja, de færreste vet nok knapt hva det heter. Allikevel har Saint-Laurent-Du-Var over 30.000 innbyggere, og det største rådhuset jeg hittil har sett!

P.S. Visste du forresten at rådhus heter Hotel de Ville på fransk? Så akkurat dette rådhuset har nok helt sikkert fått besøk av en turist eller fire, som har prøvd å sjekke inn “på hotellet”!

 

Saint-Laurent-Du-Var

Saint-Laurent-Du-Var ligger altså på andre side av elven Var (enn Nice), og er IKKE som de pittoreske og idylliske franske byene vi vanligvis elsker og kjenner til. Allikevel har også denne byen noen perler på lur – og disse vil jeg gjerne dele med deg!

For å ta det første først. Byen er lett å navigere til og fra, og fungerer som et slags lite knutepunkt. Som nevnt ligger den bare et steinkast unna flyplassen. Her har du også toget som tar deg både til Paris og til Italia. I tillegg til et 30-talls busser, som egentlig kan ta deg overalt.

 

Cap 3000
Kjøpesenteret CAP 3000. Her finner du både alt og ingenting! (Bilde fra atrium-sud.fr)

 

NÅR DU TRENGER ET
PAR SKO ELLER TI…

Er du glad i shopping, MÅ du svinge innom kjøpesenteret CAP 3000. Det var i utgangspunktet stort, og i det siste året har de bygget ut med kanskje 50 nye butikker og restauranter. Her finner du stort sett alle de store merkevarene; Apple, H&M, Sephora, Adidas, Diesel, Levis, Nespresso, American Vintage, Petit Bateau, Victoria´s Secret, Footlocker og Zara – bare for å nevne noen…

Ellers så arrangeres det et stort biologisk marked utenfor kjøpesenteret hver tirsdag- og fredagsmorgen. Her kan du blant annet møte “min” lokale bonde fra Saint Jeannet, the one and only Pierre!

 

Restaurantstripa
Tvillingene i sitt ess, rullende bortover restaurantstripa!

 

NÅR DET RUMLER I MAGEN…

Du kan faktisk parkere gratis i 2 timer på CAP 3000. Og når Visa-kortet begynner å ryke, kan du fortsette videre til det jeg kaller restaurantstripa. Her er det ingen biler, kun restauranter på den ene siden og Middelhavet på andre. Perfekt for smårollinger, men egentlig veldig fint for alle!

Her ligger altså restaurantene som perler på en snor, i tillegg til to privatstrender (som jeg kommer tilbake til senere). Her er det kjøkken fra hele verden, og finner du ikke noe her, tør jeg påstå at du kanskje er litt i overkant kresen. Prøv for eksempel La Cabane, et skikkelig fargerikt og blomstrende sted. Kanskje aller mest stemningsfylt på kveldstid, der de serverer gode cocktails som nesten kan minne om et helt fruktfat!

 

Saint-Laurent-Du-Var
Langs “stripa” kan du velge og vrake i restauranter! Og hos La Cabane får du coctails du kan spise!

Fant du mot formodning ingen restaurant som fristet, går du bare enda litt videre – helt til du kommer til havnen. Og her ligger det altså en ny rekke med restauranter, hele 30-40 stykker!

 

Havnen i Saint-Laurent-Du-Var

Her ligger forresten også min soleklare favoritt: Le Paradis Marin. De serverer en formule til lunsj, som består av dagens rett (alltid fisk) + Café Gourmand + ett glass vin, for kun 18 euro. Og det er ALLTID godt! Vet du ikke hva en Café gourmand er, kan du lese mer om det her!

 

Saint-Laurent-Du-Var
Restauranter i alle bauger og kanter…
En helt typisk lunsj på Le Paradis Marin
…og en helt typisk lunsj på Le Paradis Marin for 18 euro!

 

UT MOT HAVET…

Saint-Laurent-Du-Var er jo faktisk også en del av den franske rivieraen, og kan lokke med langstrakte strender og azurblått hav. Og mens det i Cannes (som ligger 5 byer unna), er fokus på gull og glitter, så er denne byen mer opptatt av det maritime.

Her tilbys windsurfing, kitesurfing, jetski, vannski, seiling, rumperisting… Ja, det meste egentlig!  Og er det litt mer enn et vanlig vindkast, ser du straks fargerike kitere og små seilere i full fart over de skummende bølgetoppene.

 

Joller

Saint-Laurent-Du-Var
Vanligvis har de minste jollene fargerike seil, og det er litt av et skue!

I enden av den lille småbåthavna ligger Centre Nautique, som til daglig tar med seg alt fra 7- til 77-åringer ut på havet. Her finner du også en egen dykkerskole, hvor de lover deg vakre rev og yrende havliv – rett utenfor havnen. Og jeg må si at det er et fantastisk syn når de små jollene med knæsjrosa, knæsjgrønne eller knæsjblå seil, følger hverandre på rekke og rad i horisonten. Mon tro om ikke Sanna og Elias skal få prøve seg på det, når de har lært seg å svømme ordentlig…

 

Fiskemarked
Helt fersk fisk hver morgen fra det lokale fiskemarkedet i småbåthavna.

Mesteparten av strendene er rullestensstrender. Og for dere som har badet i Nice, så forbinder dere kanskje dette med at det er direkte vondt å komme seg “inn og ut” av havet. Men i Saint-Laurent-Du-Var er det langgrunt, og mye, mye enklere.

I tillegg så er de lange strendene offentlige. Og det kan jo lommeboken sette pris på! Rullesteinene er kanskje ikke like behagelige å ligge på, men da kan du gå innom flere butikker langs strandpromenaden som selger enkle stoler, madrasser og solsenger. Og de pengene du eventuelt bruker på strandutstyr, har du jo spart inn etter en 1/2 dag på stranden (i forhold til å leie solseng i Cannes til 30 euro dagen)!

 

Saint-Laurent-Du-Var

Ta med en deilig piknikkurv med rosévin, plukk med deg en sandwich eller salat fra den lille strandboden Les P´tits Galets. Eller hvorfor ikke kinesisk take away – og rigg deg godt til rette. Her får du til og med privatliv fra “naboen” også!

Men er du ikke en av de som ser sjarmen i dette – fortvil ikke! Langs “restaurantstripa” finner du to strender som tilbyr sandstrand, solsenger og litt ekstra lyx. Sjekk ut Bay Star Beach & Lounge, eller Beach Club.

 

Luksus får du hos Bay Star Beach!
Er du et luksusdyr, er det Bay Star Beach som gjelder!

Og fortsetter du enda litt videre, så er du plutselig inne i nabobyen Cagnes sur mer. Både denne byen og Saint Laurent Du Var er altså ikke den atypiske franske rivieraen. Men et flott alternativ for deg som tenker at “det er ikke gull alt som glitrer”. Og som kanskje reiser på budsjett, men fortsatt er opptatt av havliv, badeliv og god mat!

 

Saint-Laurent-Du-Var
Møtte forresten denne “cool cat´n” i småbåthavna!

 

MER OM NABOBYEN CAGNES SUR MER – SÅ MYE MER ENN DU TROR! FÅR DU HER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BONNE JOURNÉE!

 

4 hendelser på ““SAINT-LAURENT-DU-VAR” HVA SA DU AT DET VAR?”

    1. EVAiPROVENCE

      Så bra! Jeg gleder meg til å besøke disse stedene selv, når det snart åpner opp litt mer:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen