Kyllinggryte med grønnsaker fra Middelhavet er en lett og sunn hverdagsmiddag, som er ferdig på kun 15 minutter! “Alt i en” kyllinggryte betyr at alt går i samme gryta, noe som gjør oppvasken særs enkel etterpå. Og det er jo ikke akkurat noen ulempe.
Jeg serverer kyllinggryta med en enkel salat til, men noen ønsker seg kanskje litt quinoa eller grovt brød ved siden av.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 kyllingbryst
1,5 ts salt
1,5 ts pepper
Olje til steking
1 løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 squash, kuttet i halvmåner
250 g asparges, kuttet i staver (fjern nederste del av stilken)
200 g cherrytomater, delt i to
1 dl soltørket tomat (ca. 5-6), hakket
1 dl pesto
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Kutt kyllingen i skiver, og krydre godt med salt og pepper.
Varm litt olje i en stor stekepanne, og i ha i kyllingen.
La det surre til den nesten er gjennomstekt, ca. 5 min.
Ta ut kyllingen, og la den hvile på kjøkkenbenken.
Stek løken blank (tilsett litt mer olje hvis det er tørt), ca. 3-4 min.
Ha i hvitløk, og la det surre i 1 min.
Ha i asparges, squash, tomater, og la surre under lokk (svak varme) til det begynner å bli mykt, ca. 10 min.
Legg kyllingen tilbake i pannen, og bland inn pestoen.
La alt surre i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper – og server med en grønn salat til.
Eller kanskje med litt quinoa eller godt brød til?
PRØV OGSÅ EN (ELLER TRE) AV DISSE ENKLE “ALT I EN PAKKE” MIDDAGSTIPSENE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!