CAFÉ GOURMAND – NESTEN GRUNN NOK ALENE TIL Å FLYTTE TIL FRANKRIKE!

Cafe gourmand

Café gourmand må jo være noe av det beste Frankrike har å by på! Når jeg tenker meg om så tror jeg faktisk at jeg har brukt akkurat den frasen tidligere… Men så har jo Frankrike også utrolig mye bra å by på. Her i syd har vi ihverfall sol 250 dager i året, asurblått hav og lange strender, høye fjell og flott natur, vin i alle farger, oster i alle lukter. Og en stor interesse for matlaging, som igjen fører til utrolig mye god mat…

 

Cafe gourmand
Espresso med vaniljekrem, madeleine og pannacotta.

 

Så tilbake til hovedpersonen: Café gourmand er en espresso servert med et utvalg av små desserter. Altså en slags tapas-variant til dessert. Hvor fantastisk er ikke det?! Etter et deilig måltid er det godt med noe søtt, men det holder ofte med en smak. Og bestiller du en Café gourmand får du til og med tre – fire små smaker.

 

Cafe gourmand
Espresso med sjokolademousse, crème brûlée og en slags tiramisu.

 

Café gourmand er som regel satt sammen av dagens desserter. Og de vanligste dessertene i en Café gourmand er crème brûlée, sjokolademousse, panna cotta og tiramisu. Men det kan også dukke opp en kule med iskrem, et pikekyss, et lite kakestykke eller kanskje en baba rhum også. Det er det som så deilig med Café gourmand – du blir som regel overrasket!

 

Cafe gourmand
Espresso med eplekake, tarte tropézienne, panna cotta og brownie.

 

De har alltid spist godt her i Frankrike. Og i gamle dager besto en “helt vanlig” lunsj av først en forrett, så en hovedrett, så et utvalg av oster, så en dessert, deretter kaffe og til slutt en digestif (cognac eller lignende). Hvordan de klarte å fordøye dette daglig, og fortsette arbeidet er et mysterium. Men med Café gourmand er ihvertfall et av disse stegene i måltidet borte!

 

Cafe gourmand
Espresso med crème brûlée, sjokolademousse og ostekake.

 

Om det er grunn nok alene til å flytte til Frankrike, kan kanskje diskuteres. Men det er ihvertfall grunn nok til å reise hit! Så da vet du hva du skal bestille neste gang du kommer. Og jeg garanterer at du ikke kommer til å bli skuffet!

 

HVIS DU IKKE HAR LEST MIN MINIGUIDE OVER FRANSKE DRIKKEVANER, FINNER DU DEN HER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “CAFÉ GOURMAND – NESTEN GRUNN NOK ALENE TIL Å FLYTTE TIL FRANKRIKE!”

  1. Så fantastisk dette høres og se ut ??!! Bare å glede seg til man kan reise igjen, og nyte av natur, språk, og mat ?!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen