Frokostmuffins med cheddar, brokkoli og skinke er rett og slett helt cheesy gode! Muffinsene er laget med speltmel, som er mildere mot magen enn siktet hvetemel. De er både salte og saftige, og kan fint nytes til frokost og lunsj, i tillegg til å være det perfekte, lille mellommåltidet! Og de er aller best rykende ferske, når osten fortsatt er smeltet. Mmmmm…
DU TRENGER:
(Gir 10 muffins)
3 dl speltmel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 egg
1 dl gresk yoghurt
0,5 dl olje
1 ss honning
1/2 liten brokkoli, kuttet i små buketter (ca. 3 dl)
150 g cheddar, revet
60 g skinke, kuttet i strimler
P.S. Er deigen for tørr og vanskelig å jobbe med, kan du tilsette litt melk eller vann.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og legg opp muffinsformer i et muffinsbrett.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Visp sammen de våte ingrediensene i en annen bolle.
Ha den våte blandingen over i den tørre, og bland godt.
Vend inn brokkoli, cheddar og skinke.
Fordel røren utover i muffinsformene.
Bak i ovnen til overflaten begynner å bli gyllen, ca. 15-20 min.
P.S. Eller til tannpirkeren kommer ut tørr.
Avkjøl på kjøkkenbenken i 10 min (i muffinsbrettet).
Ta muffinsene forsiktig ut av formen, og la de avkjøle seg helt på en stekerist.
P.S. Disse frokostmuffinsene kan fint fryses, slik at du når som helst har tilgang på disse små godbitene.
PRØV OGSÅ GRØNNE FROKOSTMUFFINS MED BROKKOLI OG SPINAT – HELT UTEN MEL!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Denne oppskriften må være topp for matpakker til skolebarn! (Kan kanskje bytte ut cheddar med Jarlsberg eller Norvegia) 😉
Absolutt, Kristin!
Tror de fleste barn synes det er topp med muffins i stedet for brødskiver:-)