Gresskar er en utrolig allsidig grønnsak, og kan nesten brukes i hva som helst på kjøkkenet. I gratenger, puréer, supper, stuinger, salater, paier, brød, kaker, og i muffins. Gresskar er en mager grønnsak, men har et høyt innhold av beta-karoten og vitamin A, som er bra både for hud og for synet. I tillegg inneholder den mye fiber som er bra for magen.
Butternut-gresskaret egner seg spesielt godt til bakverk fordi det tilfører saftighet, samtidig som det har en søtlig smak. Og for å gjøre disse muffinsene enda saftigere har jeg sprøytet inn litt deilig kremfyll i midten. De kan nesten sammenlignes med en gulrotkake. Men uten alt klisset på toppen.
DU TRENGER:
(Gir 10 – 12 muffins)
3,5 dl havremel
1 dl kokosmel
1 knip salt
2 ts kanel
1 ts kardemomme
2 ts bakepulver
4 egg
1 ss eplesidereddik (valgfritt)
1 dl Sukrin
1 dl Sukrin gold
0.5 dl olje (jeg brukte kaldpresset olivenolje)
ca 3 dl butternut-puré (tilsvarer 1 lite butternut-gresskar)
GLASUR
1 pk Filadelfia kremost
2 ss Sukrin melis
4 dråper Stevia vaniljedråper
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 180 grader.
Skrell gresskaret og fjern frøene.
Skjær i skiver, og stek de i ovnen til gresskaret er mykt (ca 20-25 min).
Mos gresskar-skivene til en puré med stavmikser.
Bland mel, salt, kanel, kardemomme og bakepulver i en bolle.
I en annen bolle visper du egg, og tilsetter eplesidereddik, sukker, olje og gresskarpuréen.
Ha deretter i det tørre, og bland godt til røren føles smidig.
Fordel røren i muffinsformer.
Rør sammen glasuren.
Ha så en god t-skje med glasur i hver muffins. Pass på å dytt den godt ned i hver form.
Stek midt i ovnen i ca 20-30 minutter, til de begynner å bli gylne (eller til tannpirkeren er tørr).
Vil du prøve noe annet med butternut-gresskar? Prøv for eksempel denne suppen:
RIK BUTTERNUTSQUASH-SUPPE MED SPEKESKINKE OG RISTEDE KIKERTER
BON APPÉTIT!