fbpx

LETTERE QUINOA´N´CHEESE MED SALSICCIA

Quinoa´n´cheese med italiensk pølse

Quinoa´n´cheese er det jeg kaller for skikkelig «comfort food» – uten dårlig samvittighet! Deilig smeltet ost med kremet gresskarquinoa…. Mmmm, jeg får nesten vann i munnen bare jeg tenker på det!

Og serverer du den sammen med en kjøttfull pølse som for eksempel salsiccia – en deilig italiensk og urtekrydret pølse – har du den perfekte «krøll deg oppi sofaen foran tv´n»-middagen!

Gresskar er en utrolig anvendelig grønnsak, som kan brukes til nesten alt! (Og jeg nevner i fleng; muffins og kaker, brød og rundstykker, gratenger og supper…) I tillegg er det fattig på fett, samtidig som det har et høyt innhold av beta-karoten, vitamin A og kostfiber – samt er en kilde til protein og kalium. Og så har du quinoa da. Inkaenes «hellige» frø som det ble kalt, og det er mye på grunn av sitt høye næringsinnhold! 

 

Quinoa´n´cheese med italiensk pølse

 

DU TRENGER:

(Gir 2-3 porsjoner)

1 butternut gresskar, ca. 600 g gresskarkjøtt, renset for skall og frø
0,5 dl parmesan, revet (fint)
2 dl mandelmelk, alternativt vanlig melk
0,5 ts malt muskatnøtt
Salt og pepper etter smak
3 dl quinoa (følg anvisning på pakken, men tilsett gjerne en grønnsaksbuljong)
2 klyper revet ost (f.eks Gruyère)
Litt revet parmesan på toppen
Salsiccia, italiensk pølse (fås som regel i kjøttdisken i de store butikkene)

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kutt gresskaret i små terninger, ca. 1×1 cm.
Bak gresskarterningene til de er møre, ca. 20-25 min.
Kjør gresskar, parmesan, melk og krydder i blenderen til en jevn masse.
Kok quinoaen al dente, ca. 15 min.
Bland gresskarpuren med quinoa og osten.
Strø et lite lag med parmesan på toppen.
Ha pølsene i en egen ildfast form, og stek alt sammen til osten er gyllen, ca. 20 min.
Serveres rykende varm akkurat som den er!

 

Quinoa´n´cheese med italiensk pølse

 

QUINOA KAN BRUKES TIL SÅ MANGT – PRØV FOR EKSEMPEL SITRONMARINERT TORSK MED «QUINOTTO»!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen