Jeg er egentlig av den oppfatning at “er det bursdag, så er det bursdag”. Og da kjører jeg på med hvetemel, sukker og smør – noe jeg vanligvis ikke har for vane å bruke så mye av. Men når minstemann fyller 3 år, nemlig bloggen min evaiprovence.no, så tenker jeg allikevel at bursdagskaken må være litt i tråd med filosofien min;
“Sunne oppskrifter på det gode liv!”
Så bloggen feires – som seg hør og bør – med en supersaftig og nydelig sjokoladekake! Den er laget med speltmel, som er snillere mot magen enn siktet hvetemel. Jeg har brukt råkakao, som inneholder mye flere næringsstoffer og antioksidanter enn den vanlige bakekakaoen. Og kaken er selvfølgelig uten sukker (bortsett fra litt mørk sjokolade). Men ikke bare det… Jeg har i tillegg lurt inn en grønnsak – en rotgrønnsak faktisk!
Og den hemmelige ingrediensen i denne kaken er… (trommevirvel)… rødbet! Men ikke la deg skremme, dette er altså hemmeligheten til at den er så saftig. Og med hånden på hjertet; når kaken er avkjølt, så er det ingen som kan gjette seg til at det er rødbet i kaken i det hele tatt! Den smaker nemlig akkurat som en saftig, kladdete og rik sjokoladekake skal smake! Så denne må du bare prøve!
P.S.! Du kan jo alltids holde den hemmelige ingrediensen hemmelig;-)
DU TRENGER:
(1 rund kakeform)
4 dl speltmel
1 dl råkakao
1 dl sukrin gold
2 ts bakepulver
0,5 dl smeltet smør (50 g)
0,5 dl olivenolje
1 dl sukrinsirup
3 egg
2 ts sterk kaffe (valgfritt)
2 ts vaniljeekstrakt (eller 10 dråper vaniljestevia)
Ca. 300 g kokte rødbeter, most med stavmikser (3 dl)
100 g mørk sjokolade, hakket i biter
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en kakeform.
Bland mel, kakao, sukrin og bakepulver i en bolle.
I en annen bolle blander du smør, olje, sirup, egg, kaffe og vanilje.
Bland det tørre inn i det våte.
Bland inn den moste rødbeten.
Vend inn halvparten av sjokoladen, og hell røren over i kakeformen.
Strø over resten av sjokoladen, og sett kaken inn i ovnen.
La steke i 40-50 min, litt avhengig av størrelsen på formen.
Er du usikker, kan du stikke en trepinne i midten. Og hvis trepinnen er “tørr” når den kommer ut, er kaken ferdig!
ER DU SKEPTISK TIL GRØNNSAKER I KAKER, KAN DU JO PRØVE DEN MER TRADISJONELLE OG NYDELIGE FLØYELSMYK SJOKOLADEKAKE MED BRINGEBÆR!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!