fbpx

FLØYELSMYK BRINGEBÆR- OG SJOKOLADEKAKE!

Fløyelsmyk bringebær-og sjokoladekake med kremfyll

I denne bursdagskaken er det virkelig ikke spart noe! Fløyelsmyk bringebær- og sjokoladekake med kremfyll inneholder alt som er godt. Smør, sukker, hvetemel, melis og kremost. Men er det bursdag, så er det bursdag!

Bildene yter dessverre ikke denne bursdagskaken rettferdighet, men den smaker rett og slett himmelsk (og det er ikke et ord jeg bruker ofte)! En slags blanding av Red velvet kake og saftig sjokoladekake, med vanilje-, bringebær- og sjokoladesmak som smelter inn i hverandre. Nye bilder vil komme en vakker dag. Men dette er ikke en kake jeg kan lage ofte – den er rett og slett for god!

 

Fløyelsmyk bringebær-og sjokoladekake med kremfyll

 

SLIK GJØR DU:

(Til 1 vanlig rund kakeform)

5,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker, toppede
3 ss råkakao/bakekakao, toppede
1/2 ts salt
150 g smør, romtemperert
4,5 dl sukker
1 dl nøytral olje
4 egg
1 ts hvitvinseddik
1,5 dl bringebærcouliis
2,5 dl melk + 2 ts hvitvinseddik, blandet i en liten bolle

KREMFYLL:
450 g kremost (f.eks. Filadelphia)
100 g smør
2 ts vaniljesukker
300 g melis
1 ts zest fra lime (valgfritt)

 

SLIK GJØR DU :

Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en rund kakeform
Bland mel, bakepulver, vaniljepulver, kakao og salt i en bolle. Sett til side.
Visp smøret luftig og mykt med en miksmaster i en stor bolle.
Visp inn sukkeret, ca. 2-3 min.
Tilsett olje mens du visper, og deretter eggene (et egg av gangen!).
Tilsett så eddik og bringebærcoulis.
Bland til slutt inn mel og melk m/eddik, annenhver gang – litt og litt.
Bland til røren er helt klumpefri, og hell den over i kakeformen.
Stek i ca. 35 min. (stikk en trepinne i kaken, kommer den ut halvtørr er den ferdig).
Visp sammen kremost og smør med en miksmaster.
Tilsett vaniljesukker og melis, mens du visper på lav styrke.
Rør til slutt inn limezest.
Når kaken er helt avkjølt, deler du kaken på midten.
Bre utover et godt lag med kremfyll på den ene delen, og legg den andre over.
Skjær av et tynt lag fra toppen (skal brukes til pynt).
Fordel resten av fyllet på toppen, og langs sidene.
Smuldre det tynne laget, og/eller pynt kaken slik du ønsker.
P.S. Noen friske bringebær på toppen hadde gjort seg!

 

Fløyelsmyk bringebær-og sjokoladekake med kremfyll

 

EN ANNEN BURSDAGSFAVORITT ER DENNE STRØKNE OG SAFTIGE SJOKOLADEKAKEN TOPPET MED RØDE BÆR!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

JOYEUX ANNIVERSAIRE!

2 hendelser på “FLØYELSMYK BRINGEBÆR- OG SJOKOLADEKAKE!”

  1. Hei Eva!
    For en flott blogg, med så mye godt å lage og litt reisetips inne i mellom.
    Vi trives veldig godt i området du bor i, men nå er det lenge siden vi har vært nedover.
    Gleder meg til å prøve oppskriftene dine og å følge deg videre.
    Ble tipset av en slektning om bloggen din.
    Kos deg med god sommervarme utover høsten!
    Hilsen fra Turid

    1. Hei Turid! Og velkommen til Eva i Provence! Så hyggelig at du vil følge meg, jeg skal gjøre mitt beste for å poste gode oppskrifter, og nye reisebrev:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen