Da tvillingene fylte 5 år, ønsket Sanna seg en “kaninkake”. Kaninkake, ja… Hva er nå egentlig det? Så jeg bestemte meg for å lage en gulrotkake som så ut som en kanin. Altså en gulrotkake utkledt som en kanin. Og heldigvis så ble den lille jenta, som alltid har veldig høye forventninger, fornøyd med bursdagskaken sin!
Og i denne kaken er det ikke spart på noe. Den er saftig og krydret, med masse deilig kremostglasur på toppen! Kaninen er satt sammen av to runde kakebunner, og selve ørene klippet jeg ut fra papptallerkener og tusjet de rosa. Og ørene er egentlig det eneste jeg skulle ønske jeg hadde fått til bedre med denne kaken. Det som blir til overs av kakebunn nr. 2, pyntes selvfølgelig med litt osteglasur og serveres som en vanlig gulrotkake.
DU TRENGER:
(Til 2 runde kakeformer/1 kaninkake)
4 dl sukker
2,5 dl nøytral olje
3 egg
1 dl knuste ananasringer
2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
6,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt muskatnøtt
1 ts salt
350 g gulrot, fint revet
OSTEGLASUR:
300 g kremost (f.eks. Philadelphia)
200 smør
400 g melis
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og ta ut kremost og smør for romtempering.
Smør to runde kakeformer, og legg bakepapir i bunn.
Visp eggene i en stor bolle med en miksmaster.
Tilsett olje, sukker, ananas og vaniljeekstrakt, og visp røren så luftig du klarer.
Bland mel, bakepulver og krydder i en annen bolle.
Rør melet forsiktig inn i røren.
Vend til slutt inn revet gulrot.
Fordel røren i de to formene, og sett de på hver sin rist “så midt i ovnen” som du klarer
Når overflatene begynner å bli gylne, og tannpirkeren kommer ut tørr er de ferdige (ca. 30 min).
P.S. Bytt plass på kakene etter halv steketid.
La kakene avkjøles i 10 min., ta de ut av formene, og la de avkjøles helt på rist.
Visp sammen alle ingrediensene til glasuren.
Del den ene kakebunnen i to halve sirkler (slik at du får 2 halvmåner).
Smør osteglasur over den ene halvmånen, og legg den andre halvmånen over.
Smør litt osteglasur under, og sett den på et passende fat (dette utgjør selve kroppen).
Del kakebunn nr. 2 i to halvmåner.
Del deretter den ene halvmånen i to (til to kvarte), og smør osteglasur over den ene kvarte.
Del til slutt den ene kvarte i to, og sett de sammen til selve hodet (se bildet over).
Fest hodet til kroppen, og dekk hele kaken med resten av ostekremen.
Pynt med ører, øyne (her brukte jeg kakepyntstrøssel) og en liten rosa nese (f.eks. marsipan).
FLERE MORSOMME BURSDAGSKAKER FOR BÅDE JENTER OG GUTTER FINNER DU HER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!