BURSDAGSBONANZA MED MY LITTLE PONY OG BRØLENDE DINOSAURER

Bursdag 4 år

For et par uker siden var det bursdagsbonanza hjemme hos oss. To spente og rykende ferske fireåringer skulle feires. 4 år – alderen da barna faktisk har forstått konseptet bursdag. Det er deres dag, full av ballonger, presanger, fest og kake. Og alle som kjenner meg, vet at jeg er over middels opptatt av bursdag. Lista ble lagt høyt, og jeg var nesten like forventningsfull som bursdagsbarna.

Det er ganske fascinerende å ha tvillinger av ulikt kjønn. De har akkurat det samme utgangspunktet, men Elias er så til de grader “gutt”. Og selvfølgelig opptatt av dinosaurer og transformers. Mens Sanna er en liten prinsesse som kun vil gå i kjole, og elsker Twilight Sparkle (for de som ikke har små jenter selv – Twilight Sparkle er hovedkarakteren i My little pony). Så briefen for bursdagsfesten var gitt. Og jeg gikk i gang med et håpløst ambisjonsnivå – og en tidsplan som selvfølgelig ikke gikk opp.

 

Bursdag 4 år
Mellom slagene var det utpakning av sykler. Og slik så kjøkkenet ut da de første gjestene kom.

 

Jeg hadde forberedt meg godt med noen kvelder foran mac´n, og gjort nøye research på hvilke kaker og muffins som skulle bakes. Og ikke minst hvordan de skulle pyntes. Kilovis med mel, melis, sukker, smør og pynt var kjøpt inn. Sammen med glitter og papp til kroner, og ballonger og vimpler til å pynte i hagen.

Valget falt på sjokolademuffins, sitronmuffins, og en vaniljekake som skulle være “the birthdaycake”. I tillegg til norske vafler selvfølgelig, for det er alltid en slager hos franskmenn! Klokken var 10 på morgenen, gjestene skulle komme klokken 16.00. Et hav av tid, trodde jeg. Og jeg gikk i gang.

 

Bursdag 4 år
Det ble bakt haugevis med deilige sjokolademuffins pyntet med dinosaurer i alle farger.

 

Oppskriften på sjokolademuffins fant jeg på matprat.no. Den var enkel å følge, og muffinsene ble veldig gode. Men det ble utrolig mange av dem, og halvparten fant veien til fryseren (jeg anbefaler derfor å halvere oppskriften). Faktisk så smakte muffinsene bedre dagen derpå, så disse burde jeg laget i forkant. Også ville jeg tilsatt litt kaffe i glasuren, bare et lite tips;-) Men prikken over i´en var pynten. Jeg kom nemlig over en flokk med mini-dinosaurer på Amazon da jeg lette etter bursdagsgave til Elias. 72 dinosaurer til under 100-lappen, uten giftstoffer, rett hjem i postkassa. Jeg satser på at dinosaur-dillaen varer et par år til.

 

Bursdag 4 år
Søte og friske sitronmuffins med rosa pynt og fargerike regnbuer.

 

Klokken var 12 da jeg gikk i gang med disse sommerlette sitronmuffinsene fra Krem-Elin. Supergode på smak, og enkle å lage. Og her var det også pynten som “gjorde” det. Rosa og blå melis, enhjørninger, regnbuer på luftige skyer, og rosa strøssel i alle varianter.

 

Bursdag 4 år
“The birthday cake”

 

Klokken 14.00 begynte jeg på “selveste” bursdagskaken. Samtidig som jeg begynte å kjenne tidspresset… Jeg sto tross alt på kjøkkenet i pysjamasen, uten hverken frokost eller lunsj i magen (dog hadde jeg smakt på et par prøvemuffins, så det var ikke synd på meg). Ok, her var det ingen tid å miste, og jeg gikk i gang med Passion for baking sin himmelske vaniljekake. Én time senere sto kaken i ovnen, og de første gjestene ringte på døren. Og jeg, fortsatt i pysjamas, lettere stresset. Men heldigvis var det gjestene som hadde bommet med en time, så de ble pent bedt om å komme tilbake.

 

Bursdag 4 år
Halve kaken var inspirert av My little pony, og den andre halvdelen en verden med dinosaurer.

 

Vaniljekaken var hakket mer komplisert enn muffinsene, men mitt største problem var at jeg hadde kun én kakeform. Og denne røren skulle helst vært fordelt i tre… Det førte til litt svinn, og jeg tror ihvertfall 1/3 av røra rant ut av formen. Så det ble en litt lavere kake enn jeg ønsket. I tillegg hadde jeg rett og slett ikke tid til å pynte den som jeg ønsket. Planen var å lage halve kaken som en forhistorisk dinosaur-verden, med en blå innsjø der dinosaurene skulle bade, og grønne gressletter der de kunne spise. Mens den andre halvdelen skulle være et rosa “my little pony” univers med pastell i alle farger og regnbuer her og der. Det ble det ikke tid til. MEN; kaken smakte heldigvis helt himmelsk! Og i Sanna og Elias sine øyne var den perfekt!

 

Bursdag 4 år
Gartneren gjorde sitt, og pyntet til fest i hagen.

 

15.50 ringte det på døren igjen, og denne gangen måtte vi nesten slippe gjestene inn. Vaffelrøra fikk stå urørt i kjøleskapet. Pysjen forsvant, kjolen kom på. Og da jeg kom ut i hagen kunne jeg til min lettelse se at gartneren hadde pyntet med vimpler og ballonger. Det så ut som bursdag, og festen kunne endelig begynne!

 

Bursdag 4 år

Tidsplanen min hadde kanskje holdt den. Hadde jeg bare hatt i bakhodet at jeg i tillegg til å bake, faktisk hadde to “gode hjelpere” som avbrøt hele tiden. Men mine “to gode hjelpere” var kjempefornøyde. Og fireårsdagen ble helt perfekt! Og vi spiste vafler til frokost dagen derpå.

 

HER HAR DU FORRESTEN OPPSKRIFT PÅ DEN PERFEKT KAKEN TIL 1-ÅRSDAGEN!

 

JOYEUX ANNIVERSAIRE!

 

4 hendelser på “BURSDAGSBONANZA MED MY LITTLE PONY OG BRØLENDE DINOSAURER”

  1. så fine kaker, og Høres ut som en veldig koselig bursdag! kjenner meg definitivt igjen mtp tidsplaner som sprekker og kakebaking i pysjen ?

    1. Merci, Anja! Det var en veldig fin dag, det tror jeg vi alle synes! Og de tidsplanene – de sprekker hele tiden. Story of my life;-) Jeg vil jo ikke gå ned på ambisjonene heller… hehe!

  2. Litt av en innsats, Eva❣️ Jeg er sikker på at alle hadde en nydelig bursdagsfeiring i deres selskap??? Egentlig veldig godt å høre at det planleggingen sprekker hos flere enn meg ?

    1. Ja, det ligger stor innsats i forkant. Men så er det jo verdt det i etterkant. Vi hadde en super feiring, og alle var tipptopp fornøyd. Og nå er det ett helt år igjen til neste gang;-) Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen