fbpx

RUSTIKK PAI MED PÆRE, BACON OG CHÈVRE – LOWCARB

Rustikk pai med pære, chevre og bacon

Dette er en rustikk pai med en særdeles enkel paibunn. Du trenger kun tre ingredienser (hvis du ikke regner salt som en ingrediens). Og den inneholder hverken gluten, egg eller smør! Paibunnen er laget med peanøttmel, noe som gir en litt nøtteaktig smak. Samtidig som linfrøene gir en deilig chrunchy touch.

Selve paien er fylt med egg, pærebåter, skiver av chèvre og bacon. Der det søte harmoniserer mot det salte – og gir en herlig kombinasjon. For å toppe det hele, er paien (bokstavelig talt) toppet med valnøtter og honning!

 

Rustikk pai med pære, chevre og bacon

 

DU TRENGER:

(Til 1 vanlig paiform)

PAIBUNN:
3,5 dl peanøttmel
0,5 dl + 1 ss maizena
2 ss linfrø + 5 ss vann
0,5 ts salt

PAIFYLL:
4 egg
4 ss melk
4 skiver bacon, delt i to
2 pærer, skjært i båter
Ca. 100 g chèvre, skjært i skiver
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Valnøtter
Honning

 

SLIK GJØR DU:

Ha linfrø og vann i en liten bolle, og la stå i 10 minutter.
Bland mel, maizena og salt i en medium stor bolle.
Tilsett linfrøene (med vannet), og kna deigen godt.
Føles deigen for våt, tilsetter du litt mel. Er den for tørr, mer vann.
Deigen skal være kompakt, men ikke sette seg fast i hendene.
Rull deigen ut med en kjevle, og trykk den ned i en paiform. *
La paibunnen hvile i fryseren i 20 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Dekk paibunnen med aluminiumsfolie, og forstek i 10 minutter.
Fjern folien og la paibunnen steke 10 minutter til.
Visp sammen egg og melk i en bolle, krydre med salt og pepper.
Hell eggeblandingen over i paiformen.
Dander med pærebåter, baconskiver og chevreskiver på toppen.
Stek paien til eggefyllet er stivnet, ca. 20 min.
Er du redd for at paiskallet skal svi seg i ovnen, kan du legge aluminiumsfolie over.
Topp med valnøtter og honning.
Serveres lunken til lunsj eller middag, og gjerne med en salat til!

*Jeg pleier å legge ett bakepapir nederst, deigen i midten, og ett bakepapir på toppen – for så å kjevle ut deigen til ønsket tykkelse og størrelse. På denne måten kleber ikke deigen seg fast hverken til kjøkkenbenken eller kjevlen. 

 

Rustikk pai med pære, chevre og bacon

 

JEG KAN OGSÅ ANBEFALE SPINATPAI PÅ SØTPOTETBUNN – UTEN HVERKEN HVETEMEL ELLER SMØR!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

BON APPÉTIT!

 

6 hendelser på “RUSTIKK PAI MED PÆRE, BACON OG CHÈVRE – LOWCARB”

  1. ELlen Fredriksen

    Høres kjempegod ut😊 men så er spørsmålet 😂 hvis vi glemmer gluten og kaloRIer – er den da enda bedre med vanlig paideig?

    1. Haha, ja det er det store spørsmålet..! Det kommer ned til smak, som ikke alltid er lik… Men det smaker helt klart annerledes enn med fint hvetemel. Med peanøttmel blir bunnen litt tørrere og mindre myk, men det gir en nøtteaktig smak som jeg liker veldig godt. Også metter det godt i magen, mye mer enn hvetemelet som gjør at du nesten blir mer sulten en time senere. Så jeg foretrekker denne! Men spør du moren min, så tror jeg nok hun ville valgt hvetemel. Smaken er som baken;-)

    1. EVAiPROVENCE

      Hei Reidun! De har det i hvertfall på helsekosten. Men det ville ikke forundre meg om du finner det i de store kjedene heller. Eva:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen