Hummus består hovedsakelig av kikerter og olivenolje, men i denne varianten er det også tilsatt rødbet. Dette gir hummusen en mer søtlig smak, samtidig som den gjør den litt “saftigere” – om man kan si det om en dipp. Og med den sterke rødfargen så gjør den seg også godt på bordet.
Rødbet er den rotgrønnsaken som inneholder mest antioksidanter, noe som beskytter cellene, samtidig som de kan forebygge mot hjertesykdommer, visse typer kreft og demens. Jeg har allerede skrevet varmt om kikerter før (les om HÅPEFULL HUMMUS her), og det er sikkert unødvendig å si at denne varianten med rødbet gir enda mer godt påfyll til kroppen.
DU TRENGER:
1 boks kikerter
ca 1 dl god olivenolje (til du har ønsket konsistens)
1 rødbet (ferdigkokt)
1 fedd hvitløk, finhakket
Sitron
Persille
Salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Skyll kikertene i et dørslag og hell dem over i en bolle.
Del rødbeten i 8, og tilsett sammen med hakket hvitløk og persille.
Skvis sitronen over og hell deretter over oljen.
Miks alt med stavmikser til blandingen er silkemyk.
Tilsett mer olje hvis du ønsker den “bløtere”.
Smak til med salt og pepper.