SALADE BRETONNE – EN KOMPLETT SALAT MED MAKRELL, EGG, ARTISJOKK OG RATTEPOTETER

Salade Bretonne - en komplett salat

Salade Bretonne kan minne mye om den populære storebroren salade niçoise. Men istedet for tunfisk på boks, så bruker man makrell på boks. Og da snakker jeg selvfølgelig ikke om den norske makrell i tomat´en..!

Salade Bretonne er en komplett salat, som sammen med fisk, også inneholder kokte rattepoteter og egg. Noe som gjør at den metter godt i magen. I tillegg så trenger du også frisk artisjokk og reddik, for å lage den autentiske bretonne´n! Markedet for makrell på boks er nok større i Frankrike enn i Norge, og jeg bruker en makrell med grov sennep. Finner du ikke det, kan du bruke makrell naturell, og tilsette sennep i vinaigretten istedet.

 

Salade Bretonne - en komplett salat

 

DU TRENGER:

(Til 2 personer)

6 små rattepoteter
2 egg
100 g blandet salat (mesclun)
2 bokser makrell (á ca. 150 g)
2 artisjokker, friske
7-8 reddiker, kuttet i rundinger
1/2 rødløk, ganske finhakket
1/2 sitron, presset

VINAIGRETTE:
1-2 ss grov sennep (moutarde à l´ancienne)
3-4 ss god olivenolje
1/2 sitron, presset

Balsamicoeddik
Salt og nykvernet pepper

 

SLIK GJØR DU:

Vask og kutt potetene i passende biter.
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre i midten, ca. 8-10 min.
Kok eggene til de er hardkokte (men gjerne fortsatt litt myk eggeplomme).
Fjern bladene og stilken på artisjokkene (slik at du kun sitter igjen med hjertet).
Kutt artisjokkhjertet i tynne skiver (ca. 3-4 mm).
Press over litt sitron, samt noen dråper med olje og balsamico.
Bland sammen ingrediensene til vinaigretten i en liten bolle.
Fordel salaten i to passende tallerkner.
Fordel deretter makrellen, og strø over artisjokk, reddik og rødløk.
Hell over vinaigretten, og drypp over noen dråper med balsamicoeddik.
Topp salaten med eggene, og krydre med salt og nykvernet pepper.

 

Salade Bretonne - en komplett salat

 

PRØV OGSÅ FRESH SOMMERSALAT MED RØKT ANDEBRYST OG ASPARGES!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen