En god tartar skal man ikke kimse av. Og dette er en ekstraordinær god tartar, helt uten kjøtt! Rødbettartar er laget av rødbet (bien sûr), og selvfølgelig krydret med det vanlige tartartilbehøret; rødløk, hvitløk, kapers, persille, salt og pepper – og rå eggeplomme. Og så toppes den med en fresh estragonmajones og litt salat til. Virkelig helt, helt nydelig!
Rødbettartar kan spises som en deilig og lett lunsj, eller du kan servere den som en lekker liten forrett. Og dette er jo helt perfekt nå i disse juletider, da vi får kvoten vår med kjøtt og tunge retter – og vel så det!
DU TRENGER:
(Til 2 gode lunsjposjoner eller 4 forretter)
2 kokte rødbeter, ca. 250 g
1 hvitløksfedd, knust
1/4 rødløk, hakket fint
2 ss kapers
2 ss persille, finhakket
Salt og pepper etter smak
2 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik
2 (4) eggeplommer
Salat
ENKEL ESTRAGONMAJONES:
1 dl majones
1/2 ts dijonsennep
1/4 sitron, presset
1 ss estragon, finhakket
2 ss olivenolje
SLIK GJØR DU:
Skrell rødbeten, kutt den i terninger (ca. 1×1 cm), og ha den i en bolle.
Bland inn hvitløk, rødløk, kapers, persille, og krydre med salt og nykvernet pepper.
Hell over olivenolje og balsamicoeddik, og bland godt.
Rør sammen alle ingrediensene til estragonmajonesen.
Server tartaren med rå eggeplomme, estragonmajones og salat – og nykvernet pepper!
HVA MED Å SETTE EN FARGERIK KABARET PÅ BORDET? – DET BLIR DET GARANTERT FESTSTEMNING AV!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!