Rødbethummus altså! Ikke bare er rødbethummus helt nydelig å se på, denne dippen smaker MINST like nydelig! Hummus er i utgangspunktet en libanesisk rett som lages av kikerter, sesamfrø (tahini), sitronjus, olje og krydder, og for meg nesten som en swiss army knife – den kan brukes til det meste. Som pålegg, som et lite mellommåltid, som dressing i salater. Den er det perfekte tilbehør til både kjøtt, fisk og kylling. Og selvfølgelig som dipp med for eksempel oppkuttede grønnsaker eller lompechips. I tillegg så er det sunt! Og blander du inn rødbet i tillegg, så blir den jo faktisk super-sunn!
Kikerter er utrolig næringsrikt, og inneholder folat, kopper, fosfor, jern, magnesium – som er essensielle næringsstoffer. Kikerter inneholder også et B-vitamin som er kolestrolsenkende, og er rike på proteiner og kostfiber! Deretter har du rødbeten, som blant annet er godt for leveren, forbedrer hjertehelsen, støtter fordøyelsen og styrker immunforsvaret. I tillegg til å være rik på både antioksidanter, vitaminer og mineraler. Så her snakker vi altså en real gavepakke til kroppen, som smaker helt nydelig!
DU TRENGER:
(1 god porsjon)
1 boks kikerter, skylt*
1 stor rødbet, kokt og kuttet i biter (ca. 250 g)
2 ss tahini
1/2 sitron, presset
1 hvitløksfedd, knust
3-4 ss ekstra virgin olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 – 1 ts malt koriander (valgfritt)
*NB! Ta vare på 1 dl av kikertvannet!
SLIK GJØR DU:
Bruk en kjøkkenmaskin, blender eller stavmikser, og ha alle ingrediensene i egnet beholder.
Miks til en helt jevn dipp.
Juster med litt av kikertvannet og evt. litt mer olivenolje for en fløyelsmyk og smidig konsistens.
Smak til med salt og pepper – og nyyyyt!
HVIS DU HELLER VIL TESTE UT ORGINALEN, KLIKK HER!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Gleder meg til å servere Rødmende Rødbethummus til mine barnebarn, jentene elsker alt rosa. Hilsen Marit
Hehe, som alle jenter flest! Håper de liker det, og spiser litt ekstra med rå grønnsaker til <3