Bakte aubergine- og tomatsnurrer med smuldret feta er en sikker vinner på tilbehørssiden! Denne godsnurren kan du servere til både kjøtt og fisk. Samtidig som den er superlekker å servere som en egen liten forrett. Skikkelig Middelhavssnadder!
Aubergineskivene bakes i ovnen i forkant. Og deretter er det bare å stable de sammen, lagvis med tomater. Deretter topper du de med litt smuldret fetaost og pesto, før du snurrer de inn i ovnen til slutt. Voilá!
DU TRENGER:
(Til 6-8 snurrer)
2 auberginer, skylt
3-4 tomater
50 g fetaost
2 ts pesto
God olivenolje
Frisk persille
Noen dråper balsamicodråper
SLIK GJØR DU:
Legg opp et stekebrett med bakepapir.
Kutt auberginen i skiver, ca. 7-8 mm tykke.
Legg de utover et stekebrett, og strø godt med salt over.
La de hvile på kjøkkenbenken i ca. 20-30 min (til væsken har trukket ut av kjøttet).
Sett stekeovnen på 220 grader.
Tørk av overflødig væske og salt med kjøkkenpapir (eller skyll de og tørk de).
Pensle over med litt olje, og bak i ovnen i 25 min (til skivene begynner å bli gylne).
Kutt tomatene i skiver, ca. 7-8 mm tykke
Smuldre fetaosten med en gaffel.
Legg en bakt aubergineskive nederst, legg over en tomatskive.
Legg på en aubergineskive og enda en tomatskive.
Smør utover ca. 1/2 ts pesto, og legg over en siste aubergineskive.
Smuldre over fetaost, og ringle til slutt over et par dråper med god olivenolje.
Stek i ovnen til fetaosten begynner å bli gyllen, ca. 10-15 min.
Hell over noen dråper balsamicoeddik rett før servering.
PRØV OGSÅ AUBERGINEPIZZA – SMÅ I STØRRELSEN, STORE PÅ SMAK!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR DAGLIG PÅFYLL AV FARGERIK MATINSPIRASJON!
BON APPÉTIT!