fbpx

RASKE RUNDSTYKKER MED REVET GRESSKAR

Raske rundstykker med revet gresskar

Vi kan aldri få i oss nok grønnsaker, så hvorfor ikke lure inn litt her og litt der? Disse sunne rundstykkene inneholder gresskar, som gir ekstra næringsstoffer – i tillegg til å gjøre rundstykkene saftige. Med sprø skorpe og en myk og saftig kjerne, smaker de helt nydelig med syltetøy på!

 

Raske rundstykker med revet gresskar

 

DU TRENGER:

(Gir 10 rundstykker)

300 g gresskar, skrelt og renset for frømasse*
3,5 dl vann
2 ss olje
5 dl speltmel
5 dl havrekli eller havremel
0,5 ts salt
1 pose tørrgjær
Evt. frø til pynt

*Du kan bruke alle slags typer matgresskar.

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader (helst varmluft).
Riv gresskaret på et rivjern.
Ha gresskar, vann og olje i en bolle, bland godt.
Bland mel, salt og bakepulver i en annen bolle.
Bland det våte inn i det tørre.
Har du en kjøkkenmaskin kan du gjerne la deigen elte 10 min.
Fordel deigen i 10 emner på et stekebrett med bakepapir.
Dryss eventuelt over frø, og trykk de lett ned med fingertuppene.
Stek i ca. 30 min, til rundstykkene er gylne på toppen.*
La de avkjøle seg helt før du skjærer de opp.

*Gresskar tilfører ekstra fuktighet, derfor må rundstykkene steke litt lenger enn vanlige rundstykker.

P.S. Jeg har laget disse rundstykkene uten elting og med bakepulver – de blir ikke like luftige, men veldig gode!

 

 

Raske rundstykker med revet gresskar

 

MEN DET FINNES INGEN RASKERE FROKOST ENN «OVER NATTEN» GRØT! PRØV DENNE FRISKE VARIANTEN MED EPLE OG KANEL!

 

BON APPÉTIT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD HVIS DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen