KREMET BROKKOLISALAT MED SPRØSTEKT BACON OG PINJEKJERNER

Kremet brokkolisalat oppdaget jeg for første gang i ferskvaredisken hos Meny. Og den var faktisk så god, at jeg jeg har prøvd å lage den hjemme. Og den ble slettes ikke verst den heller, om jeg så skal si det selv! Brokkolisalat er et chrunchy og godt tilbehør som passer bra til spesielt lyst kjøtt. Og vi spiser alltid det sammen med kyllingvinger når vi er hjemme i Oslo. Det har faktisk blitt en slags liten tradisjon.

Jeg foretrekker å bruke stjernebacon, fordi det har en god tykkelse. Og jeg steker det gjerne i ovnen for å få det skikkelig sprøtt. Men du kan selvfølgelig også steke baconet i panna. P.S.! Salaten kan virke ganske bløt med en gang, men gir du dressingen litt tid, vil den trekke godt inn i brokkolien. Og lar du salaten stå i kjøleskapet til dagen etter, smaker den faktisk enda bedre.

 

Brokkolisalat

 

DU TRENGER:

(Gir 4 posjoner)

1 brokkoli
1 pakke stjernebacon (eller ca. 150 g bacon)
1 dl rødløk, hakket ganske fint
40 g pinjekjerner (ca. 1 dl), ristet
1/2 dl rosiner

DRESSING:
3/4 dl majones (lett eller vanlig)*
5/4 dl kesam (evt. crème fraîche)*
1 ss hvitvinseddik (evt. eplesidereddik)
1-2 ts honning, etter smak
1 ss presset sitron
Salt og pepper etter smak

*Majones og kesam utgjør altså 2 dl tilsammen. Og jeg foretrekker litt mer kesam, og litt mindre majones. Men dette er en smakssak…

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og legg opp bakepapir på et stekebrett.
Fordel baconskivene utover, og la de steke til det er sprøtt, ca. 15.
La de renne av seg på et kjøkkenpapir.
P.S. Du kan selvfølgelig steke baconet i pannen, hvis du heller foretrekker det. 
Skyll brokkolien, kutt den i små biter, og ha den over i en bolle.
Tilsett løk, pinjekjerner og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressingen, og smak til med salt og pepper.
Vend dressingen godt inn i brokkolisalaten.
Klipp baconet i små biter, og ha det over i salaten
La salaten hvile i kjøleskapet i min. 30 minutter før du serverer!
Og la den gjerne stå natten over.

 

Brokkolisalat

 

PRØV OGSÅ EPLEKJEKK  OG LETT COLESLAW SOM TILBEHØR – EN FRISK OG GOD SALAT SOM PASSER PERFEKT TIL GRILLMAT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen