fbpx

PERTENTLIG PAI MED PURRELØK – LUNSJ PÅ 1-2-3!

Pai med purreløk (tarte aux poireaux)

Pai er en allsidig sak. Pai er enkelt å lage – ihvertfall når du «jukser» som meg og bruker ferdig paibunn. Pai likes av de aller fleste. Pai er lett å ta med seg, enten i piknikkurven, strandsekken eller til koldtbordet. Og pai er (som regel) like god varm som kald.

Denne varianten av pai med purreløk har en mild og søtlig smak, og krever lite av ingredienser. Den er rett og slett gjort i en fei!

 

Pai med purreløk (tarte aux poireaux)

 

DU TRENGER:

(Til 1 paiform)

1 ferdig paideig
4 store egg
2 medium purreløk, kuttet i 3-4 mm tykkelse
4 ss melk
Ca 0,5 ts salt
Ca 0,5 ts pepper
Ca 75 g. revet parmesan (eller annen revet ost)

 

SLIK GJØR DU:

Forstek pabunnen etter anvisning på pakken.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper i en bolle.
Ha i purren, og bland den godt inn i eggeblandingen (P.S. fyllet virker tørrere enn vanlig pai-fyll).
Fordel fyllet i den forstekte pai-formen.
Stek i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter, til osten begynner å bli gyllen.
Server gjerne med en salat til (så lenge du ikke befinner deg på en sandstrand…).
N.B. Denne paien er like god kald som varm!

 

Pai med purreløk (tarte aux poireaux)

 

SIDEN VI ER INNE PÅ PAI, VIL JEG OGSÅ TREKKE FRAM KLASSISK FRANSK TOMATPAI.
PRØV DEN, DU VIL IKKE ANGRE!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen