FAMILIENS FISKEGRATENG MED SKJULTE SKATTER

Familiens fiskegrateng med skjulte skatter

De fleste er enige om at fisk er sunt. Og at vi burde legge inn minst to fiskemiddager i uka. Men det er ikke alltid så lett å overtale de minste (og noen ganger også de store) til å spise opp fiskemiddagen. Fiskegrateng derimot, slår sjelden feil. I gratengen er nemlig fisken godt skjult blant makaroni og andre godsaker, og det er lett å glemme at den faktisk er der!

I Familiens fiskegrateng har jeg også lurt inn litt hvite bønner. Først og fremst fordi bønner er næringsrikt og sunt. Men også for å minske litt på mengden av makaroni, som hjelper til med å binde gratengen sammen. Bønner inneholder mye protein, fiber, jern, magnesium, kalium og sink, og omtales av mange som en “supergrønnsak”. Men er du skeptisk til belgfrukter, så tilsetter du bare litt ekstra makaroni. Sunt, og ikke minst godt, blir det uansett!

 

Familiens fiskegrateng med skjulte skatter

 

DU TRENGER:

(Gir 4 porsjoner)

500 g hvit fisk, kuttet i biter (jeg bruker torsk)
5 dl melk
1 ts revet muskatnøtt
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 ss maizena + 3 ss kaldt vann
2 egg
1 liten purre, kuttet i skiver og delt i to
200 g hvite bønner, ferdigkokte
150 g frosne erter
3 dl makaroni*
En liten bukett gressløk, hakket
4-5 ss mandelmel (til topping)

*Hvis du kutter ut bønnene, tilsetter du 5 dl makaroni.

 

SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader, og smør en middels til stor ildfast form.
Kok makaronien til den er al dente i lettsaltet vann.
Ha melk og krydder i en kjele, og kok opp mens du rører.
Rør ut maizena med kaldt vann til det ikke lenger er klumper (bruk f.eks. en liten kopp).
Hell blandingen over i melken, visp godt, og la det koke til du har en middels tykk saus.
Sett kjelen på kjøkkenbenken.
Separer eggeplommene fra eggehvitene, og ha i eggeplommene (ikke kast eggehvitene!)
Visp godt.
Tilsett fisken, og rør inn erter, bønner, makaroni og gressløk.
Stivpisk til slutt eggehvitene, og vend de forsiktig inn i blandingen.
Ha blandingen over i formen, og strø til slutt over mandelmel.
Stek fiskegratengen til overflaten er gyllen, ca. 30 – 40 min.
La den hvile i 5 minutter på kjøkkenbenken, så den får satt seg.
Og husk at fiskegratengen smaker best rett fra ovnen.

P.S. Topp fiskegratengen med litt smeltet smør og sprøstekt bacon over. Supergodt!

 

Familiens fiskegrateng med skjulte skatter

 

JEG ANBEFALER OGSÅ DENNE FRISKE OG LETTE FISKEMIDDAGEN:
OVNSBAKT TORSK MED LETT SITRONSAUS, BLOMKÅLRIS OG LUN BØNNESALAT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “FAMILIENS FISKEGRATENG MED SKJULTE SKATTER”

  1. Hei Eva.
    Fine oppskrifter du legger ut!
    Skal prøve denne fiskegratengen. Ikke glem å legge til at den bør spises direkte etter at den er tatt ut av ovnen.
    Ann Hélèn fra Paris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen