fbpx

SPRE LITT SOLSKINN MED TOMATPAI À LA CAPRESE

Solskinnspai à la Caprese

Du kjenner sikkert til den klassiske tomat og mozzarellasalaten Caprese? Caprese er en av mine absolutte favoritter, og blir servert så mange ganger hjemme hos oss i løpet av sommeren, at jeg har mistet tellingen…

Så for å få litt variasjon har jeg prøvd meg på en Caprese i «paiform». Og denne solskinnspaien kan jeg trygt anbefale. Server den til middag sammen med en salat. Eller rett og slett som en apperitf/forrett.

Første gangen jeg lagde denne paien var jeg litt for raus på fyllet, og lasset på med både for mye tomatskiver og mozzarella (det midterste bildet). Og det førte til at det ble altfor mye væske som rant utover. Så ikke gå i samme fella som meg. Vær heller litt gnien, kutt tomatskivene og mozzarellaen i så tynne skiver som mulig, og stek paien littegrann lenger enn vanlig.

 

Solskinnspai à la Caprese

 

DU TRENGER:

1 ts dijonsennep
1 ts honning
1 paideig av butterdeig
2-3 bifftomater, kuttet i tynne, tynne skiver
1,5 mozzarella, kuttet i tynne skiver
1 ts tørket timian
Basilikum, finhakket
Salt og pepper etter smak
1 egg til pensling

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland sammen sennep og honning.
Legg en bolle i midten, og pensle sennepen rundt resten av paideigen.
Legg på tomatskiver og mozzarellaskiver, annenhver gang.
P.S. Ikke legg de for tett, da kan det bli for mye væske og paien vil «flyte» utover.
Strø over timian, basilikum, og krydre med salt og pepper.
Fjern bollen, og kutt fire ganger (se bildet over).
Dra hver ende over til andre siden, slik at det dannes et solmønster.
Pensle deigen lett med vispet egg.
Stek paien midt i ovnen i ca. 40 min.
Deigen skal være gyllen, og mesteparten av væsken fordampet. Hvis deigen begynner å bli gyllen før paien er ferdig, kan du dekke over med litt aluminiumsfolie. 
Server paien lunken, au naturel eller sammen med en salat.

 

Solskinnspai à la Caprese

 

OPPSKRIFTEN PÅ DEN KJENTE OG KJÆRE SOMMERSALATEN CAPRESE FINNER DU HER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “SPRE LITT SOLSKINN MED TOMATPAI À LA CAPRESE”

  1. Eva Hestnes

    Du er en ener til å formidle god og sunn mat! Takk for at du deler raust av dine mange oppskrifter🙏🤗❤️

    1. EVAiPROVENCE

      Hei navnesøster! Det er jeg veldig glad for å høre:-) Ønsker deg en riktig god sommer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen