MIDDAGSBOLLE MED LAKS FRA NORGE – OG SMAKEN FRA MIDDELHAVET!

Middagsbolle med laks – og en smak av Middelhavet

Middagsbolle med laks lager du på under 30 min. Altså perfekt i en travel hverdag! Laksen er selvfølgelig fra Norge, men tilbehøret er fra Middelhavet. En helt perfekt kombinasjon, spør du meg!

Krydre laksen, og bak den i ovnen. I mellomtiden kutter du grønnsaker, forveller brokkolien og smuldrer fetaen. Og voilá! Digg og lett hverdagsmiddag på bordet!

 

Middagsbolle med laks – og en smak av Middelhavet

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 laksefileter
1 hvitløksfedd, finhakket
1 ts Provencekrydder
1 brokkoli, kuttet i buketter
2 ss olivenolje
2 ss sesamfrø
Salt og pepper etter smak

Ca 100 g ruccola
1 pk feta (200 g), smuldret
1 stor mango
2 ss rødløk, finhakket
1 ss hakket basilikum
1/2 lime, presset
Ca. 30 oliven

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en stor ildfast form.
Gni laksefiletene inn med hvitløk, Provencekrydder, salt og pepper.
Legg de på den ene siden i formen, og press litt sitronsaft over
Legg brokkolibukettene på den andre siden av formen, ringle over olje og strø over sesamfrø.
Krydre med salt og pepper.
Bakes i ovnen til laksen er lett å dele i flak, ca. 11 minutter.

Bruk en gaffel og smuldre opp fetaosten.
Kutt mangoen i biter, og bland den sammen rødløk og basilikum.
Press over lime, og kvern over litt pepper.
Fordel ruccola, den stekte brokkolien, smuldret feta, mango og oliven i fire boller.
Legg laksefileten over, og skvis over over det siste fra limen.
Server straks.

 

Middagsbolle med laks – og en smak av Middelhavet

 

HAR DU SMAKT POKE BOWL FØR? UTROLIG GOD, FRESH OG RÅÅÅ LAKSESALAT FRA HAWAII!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

7 hendelser på “MIDDAGSBOLLE MED LAKS FRA NORGE – OG SMAKEN FRA MIDDELHAVET!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen