Ovnsbakte egg er en genial middag å ty til, når hverdagskabalen ikke går opp. Eller du har lyst på noe lett, enkelt og billig! Denne varianten er inspirert av kjøkkenet fra Mexico, og derfor fylt med bønner, mais og jalapeños.
Bønner metter bra i magen, og gir fordøyelsessystemet gode fibre å tygge på. Jeg har dekket bunnen og sidene med lomper, i tillegg til å legge et lag med ruccola over. Noe som gjør at denne pannen blir enklere å servere. Også er den selvfølgelig gratinert med deilig ost til slutt (jeg liker godt å mikse revet cheddar med vanlig revet ost. Lettere kan det nesten ikke bli!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
1 rødløk, hakket
Olje til steking
2 hvitløksfedd, finhakket
4 tomater, kuttet i terninger
1 boks kidneybønner, skylt
1 liten boks mais (valgfritt)
1 ts spisskummen
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
6 lomper
2 never ruccola
6 egg
Jalapenos, i skiver
2 never revet ost (jeg brukte en blanding av cheddar og vanlig)
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en ildfast form.
Stek løken blank i litt olje, ca. 4 min.
Ha i hvitløk og stek i 1 min.
Ha i tomater, og stek i 5 min.
Bland inn bønner og evt. mais, og kok opp.
Krydre med spisskummen, salt og pepper.
Fordel lompene i den ildfaste formen, slik at de dekker både sidene og bunnen.
Fordel ruccola utover, og deretter tomatblandingen.
Form 6 små groper med en skje, og kakk ett egg i hver form, legg på jalapeños, og strø over ost.
Bak i ovnen til eggehviten begynner å stivne, ca. 10 min.
Sett på grillen, og stek i 5 min.
Server “au naturel” eller for eksempel med litt grovt brød til.
PRØV OGSÅ LIBANESISK AUBERGINEPANNE MED INNBAKTE EGG!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!