OVNSBAKT BRIE MED JULEKRYDRET SKOGSBÆRLOKK

Gratinert brie med skogsbær

Vi nærmer oss avslutningen av året, og hvorfor ikke avslutte 2021 med et smell! Ovnsbakt brie med julekrydret skogsbær er en nydelig liten sak som pynter festbordet, samtidig som den smaker helt nydelig! Perfekt for alle oss cheese-lovers.

Du har kanskje allerede prøvd grillet camembert, som etter min mening er den perfekte avslutningen på et grillmåltid. Mens denne brie-varianten er mildere og mer familievennlig – og hakket mer sofistikert og feststemt. Pynt med friske bær og godt brød – et voilá!

 

Gratinert brie med skogsbær

 

DU TRENGER:

1 rund stor brie ( i tre-hylster)

TOPPING:
200 g bær
2-3 ss sukrin gold (etter smak)
1 ss vann
1/4 ts malt ingefær
1/4 ts malt kardemomme
1/2 ts quatre épices (Fire krydder)
Kjeks eller godt brød

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Fjern plasten og kutt forsiktig av topplaget på brien.
Legg osten tilbake i tre-hylsteret sitt, og dekk bunn og sider med aluminiumsfolie (så unngår du gris i ovnen).
Rør sammen ingrediensene til sausen i en liten kjele, og kok opp.
La det småkoke til det begynner å tykne, ca. 15 min.
Bruk en skje og scoop ut bærene, og legg de over brien.
(Resten av væsken serveres ved siden av).
Bak osten i ovnen i 20 min (til osten er helt myk inni).
Server straks med godt brød, and dip in!

 

Gratinert brie med skogsbær

 

PRØV OGSÅ GRILLET CAMEMBERT MED TIMIAN – DEN PERFEKTE AVSLUTNINGEN PÅ GRILLVKELDEN!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen