NATURLIG SØT, SAFTIG OG SUNNERE BROWNIE (GLUTENFRI & VEGANSK)

Brownie - naturlig søt og glutenfri!

Dette er en sunn, saftig og supergod brownie som hverken inneholder hvetemel, egg eller raffinert sukker! Altså er den både glutenfri, naturlig søt og vegansk. Selvfølgelig med deilig sjokoladesmak, og den “kladdete” konsistensen som ekte brownie skal ha!

Når du leser oversikten over ingrediensene, vil du kanskje tenke HÆ?! Denne sunne brownien inneholder nemlig noen litt “uvanlige” ingredienser. Men la deg ikke skremme – det er smaken som teller, og den er det absolutt ingenting å si på!

 

Brownie - naturlig søt og glutenfri!

 

DU TRENGER:

(1 vanlig rund kakeform)

1 lite butternutgresskar, 350 g, renset og skrelt
20 g smeltet smør (3 ss)*
10 dadler, uten sten og kuttet i biter
4 ss sukrin gold (alt. brunt sukker)
4 ss råkakao (alt. bakekakao)
2 ss peanøttsmør
1 dl kikertmel
1 dl mandelmel
2 ts bakepulver

*Bytt ut smøret med olje hvis du ønsker vegansk.

 

SLIK GJØR DU:

Skrell gresskaret, og fjern frømassen.
Skjær gresskaret i terninger, ca. 1x1cm.
Smelt smør/olje i en kjele, og ha i gresskar og dadler.
La det småkoke under lokk til gresskaret er mørt, ca. 15 min.
Sett stekeovnen på 200 grader, og smør en kakeform.
Bland sammen sukrin, kakao og peanøttsmør.
Miks til en jevn røre med en stavmikser, og ha det over i en bolle.
Rør inn mel/bakepulver, litt etter litt.
Hell røren over i kakeformen, og stek i 15 min.
La den avkjøles, og pynt til slutt med melis eller friske bær.

 

Brownie - naturlig søt og glutenfri!

 

ØNSKER DU HELLER EN “EKTE” SJOKOLADEKAKE? PRØV SAFTIG SJOKOLADEKAKE TOPPET MED BRINGEBÆR OG KIRSEBÆR!

 

BON APPÉTIT!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

6 hendelser på “NATURLIG SØT, SAFTIG OG SUNNERE BROWNIE (GLUTENFRI & VEGANSK)”

    1. Ja, prøv den! Det er jo en perfekt helgekake:-) Og har du ikke råkakao kan du bruke bakekakao. Håper det smaker!

  1. Kan man bruke vanlig mel istedet for mandel og kikert? og khva kan man bruke annet enn peanøttsmør?

    1. EVAiPROVENCE

      Jeg har ikke prøvd, men regner med at det skal gå fint å bruke vanlig mel i stedet. Peanøttsmør kan du bytte ut med f.eks. mandel- eller cashewsmør. Hvis du ikke vil ha nøttesmør, så ville jeg prøvd med olje (f.eks. 0,5 dl). Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen