fbpx

STRØKEN OG SAFTIG SJOKOLADEKAKE TOPPET MED BRINGEBÆR OG KIRSEBÆR

Saftig og strøken sjokoladekake med kirsebær og bringebær

Denne sjokoladekaken passer ikke helt inn under SØTT & SUNT-kategorien min. Men bursdag er bursdag, og da sparer vi ikke på «godsakene». Gartneren ønsket seg sjokoladekake, og for en sjokoladekake det ble!

Kaken er faktisk enkel å lage, og den er helt nydelig på smak. Toppet med rik sjokoladekrem, friske bringebær og kirsebær – denne kaken er absolutt et bursdagsbarn verdig!

 

Saftig og strøken sjokoladekake med kirsebær og bringebær

 

DU TRENGER:

(Til en vanlig kakeform, 24 cm)

KAKEBUNN:
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl + 1 ss bakekakao
1 dl + 1 ss vann, kokende
125 g usaltet smør, romtemperert
3 dl sukker
2 ts vaniljesukker
3 egg

SJOKOLADEKREM:
150 g. mørk sjokolade, grovhakket
150 g. usaltet smør, romtemperert
150 g. melis
2 ts vaniljesukker

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør siden på kakeformen, og legg bakepapir i bunn.
Rør ut kakao i kokende vann.
Finn fram en stor bolle og miksmaster, og pisk sammen smør, sukrin og vanilje.
Pisk inn eggene – et egg av gangen.
Bland inn kakaoblandingen.
Rør til slutt inn melet (visp godt til du har en jevn røre).
Hell røren over i kakeformen.
Stekes midt i ovnen i ca. 20-25 minutter (til trepinnen er tørr).
La kakebunnen avkjøle seg mens du lager sjokoladekremen.
Smelt sjokolade i vannbad, og avkjøl på kjøkkenbenken.
Pisk smøret «hvitt» med miksmasteren.
Tilsett vanilje, og deretter sjokoladen. Bruk lav hastighet!
Tilsett melis, og pisk til kremen er jevn og blank.
Smør på et godt lag med sjokoladekrem (bruk gjerne sprøytepose).
Pynt med friske bringebær og kirsebær – gratulerer med dagen!

P.S. Kaken blir sikkert (om mulig) enda bedre hvis du deler kakebunnen i to, og smører et ekstra lag med sjokoladekrem i midten!

 

Saftig og strøken sjokoladekake med kirsebær og bringebær

 

VIL DU HA EN LETTERE BURSDAGSKAKE, KAN DU PRØVE MIN TARTE AU SITRON (SITRONPAI). LAGET MED SPELTMEL OG FRI FOR SUKKER!

 

BONNE FÊTE!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen