fbpx

SPENNENDE OG FARGERIK VEGETARBOLLE MED SØTPOTET, LINSER OG RØDKÅL

Dette er en spennende og fargerik vegetarbolle, som er stappfull av gode ting. Og da snakker jeg selvfølgelig om smaken – men også for kroppen din! Søtpoteten er rik på fiber, og sørger for en lavere blodsukkerstigning. Det gjør også linsene og kikertene, samtidig som de med sitt høye proteininnhold gir en god metthetsfølelse (og en glad tarm;-). Rødkålen er rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter, og hjelper til med på å styrke immunforsvaret ditt. Mens avokadoen gir deg de gode og sunne fettsyrene, som kroppen og hjernen din er avhengig av!

Når du ser listen over ingredienser, ser det hele kanskje litt overveldende ut. Men la deg ikke skremme. Å lage denne vegetarbollen er en enkel affære, og det tar heller ikke for lang tid. Du kan til og med bake søtpotetene i ovnen på forhånd. Og hummusen kan du kjøpe ferdig hos den lokale grønnsaksbutikken. Men har du en stavmikser, er det jo faktisk like enkelt å lage den selv. (Oppskriften finner du helt nederst i innlegget). Tahinidressingen er valgfri, for det er nesten like godt å bare dryppe noen dråper med god olivenolje over.

 

Vegetarbolle med søtpotet, linser og hummus

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

2 søtpoteter
4 dl linser ferdigkokte linser
4 never babyspinat
1 avokado
8 ss hummus (oppskrift under bildet)
Salt og pepper

1 liten rødkål
4 ss eplesidereddik
2 ts sukrin/sukker
1/2 ts salt

DRESSING:
4 ss tahini
1 ss olivenolje
1/2 sitron, presset
1 ss lønnesirup
1 hvitløksfedd, presset
1 ts salt

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 220 grader, og legg opp et brett med bakepapir.
Vask og kutt søtpotetene i to (på langs), legg de med kjøttsiden ned.
bak de i ovnen til de er møre, ca. 30 min.
Rut de opp, ringle over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Dette kan gjerne gjøres kvelden i forveien, for å spare tid
Kok linsene etter anvisning på pakken (eller kjøpe ferdigkokte linser).
Riv rødkålen på et rivjern.
Bland eplesidereddik, sukrin/sukker og salt, og gni det godt inn i rødkålen.
La det «sette seg» i 20 min.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en beholder, og miks godt med en stavmikser.
Lag hummus etter oppskriften under (hvis du ikke bruker ferdigkjøpt).
Finn fram 4 store boller, og fordel søtpotet, linser, spinat og rødkål.
Topp med avokado, hummus (og friske krydderurter hvis du har), og ringle over dressingen.
Krydre med salt og pepper, og server!

 

Vegetarbolle med søtpotet, linser og hummus

 

EKSTRAOPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET HUMMUS:

1 boks ferdigkokte kikerter (260 g)
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss tahini
Persille, hakket
Ca. 1/2 sitron
Ca. 1 dl god olivenolje (til du har ønsket konsistens)
Salt og pepper

Skyll kikertene i et dørslag og hell dem over i en beholder.
Tilsett hvitløk, tahini og persille.
Skvis sitronen over og hell deretter over oljen.
Miks alt med stavmikser til blandingen er silkemyk.
Tilsett mer olje hvis du ønsker den «bløtere».
Smak til slutt til med salt og pepper.

 

PRØV OGSÅ POPULÆR POKEBOWL MED LAKS – EN SKIKKELIG KLASSIKER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

2 hendelser på “SPENNENDE OG FARGERIK VEGETARBOLLE MED SØTPOTET, LINSER OG RØDKÅL”

  1. Britt Nesbø

    Dette var sååå godt, kjekt med nye smakar. Eg har laga hummus før, men denne var kjempegod. Eg brukte tørka kikerter som eg vatna og kokte, likar det best. Tahini dressingen var heilt topp😀

    1. EVAiPROVENCE

      Så hyggelig å høre! Tørkede kikerter er selvfølgelig bedre, og det er jo like enkelt (men trenger bittelitt planlegging;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen