UIMOTSTÅELIGE MØRKE FIKEN- & SJOKOLADETRØFLER

Fiken- og mørke sjokoladetrøfler

Søt og delikat smak av fiken møter intens mørk sjokolade – en perfekt smakskombinasjon med inspirasjon fra Middelhavet. Disse enkle trøflene gir deg en rik og tilfredsstillende nytelse uten raffinert sukker, og den naturlige sødmen fra fiken gir en deilig chrunch og et hint av Provence i hver bit. Jeg vil nesten tippe at dette kan bli din nye julefavoritt<3

Og la oss bare snakke litt om mørk sjokolade.
For den kommer faktisk med mange helsefordeler!
Mørk sjokolade inneholder flavonoider, som er kraftige antioksidanter. Disse bidrar til å beskytte cellene mot skader, som kan redusere risikoen for kroniske sykdommer som hjertesykdom og kreft.

Disse flavonoidene kan også bidra til å forbedre blodstrømmen og senke blodtrykket. Samtidig som den kan redusere LDL-kolesterolet (“det dårlige”) og øke HDL-kolesterolet (“det gode”), som igjen støtter hjertehelsen.

Og de antiinflammatoriske og sirkulasjonsfremmende egenskapene i mørk sjokolade kan forbedre blodtilførselen til hjernen, som kan bidra til bedre kognitiv funksjon og fokus. I tillegg så er mørk sjokolade en god kilde til viktige mineraler – og ikke minst; bidrar til ren lykke og godt humør!

PS! Gjelder mørk sjokolade med min. 70% kakaoinnhold. Den bør selvfølgelig også nytes i moderate mengder – noe som gjelder det meste her i livet;-). 

 

MØRKE FIKEN & SJOKOLADE-TRØFLER

 

DU TRENGER:

(Gir 28 stk)

50 ml kremfløte
200 g mørk sjokolade i biter, minimum 70 %
100 g tørkede fikener, finhakket
1 ts vaniljeekstrakt
Et dryss havsalt
Råkakao eller bakekakao til rulling

 

SLIK GJØR DU:

Varm opp fløten til den er ca. 70 grader (altså ganske varm, men før den når kokepunktet).
Ta kjelen av varmen, og rør inn sjokoladen til den er smeltet.
Finhakk fiknene, eller kutt de opp i en liten foodprosessor.
Rør inn fiken, vaniljeekstrakt og salt, og bland godt.
La blandingen kjøles ned i kjøleskapet til den er fast nok til å formes til kuler, ca. 1-2 timer.
Bruk hendene og rull til små kuler*, og strø over kakao. Oppbevares i ett glass i kjøleskapet.

*De blir ganske klissete når du ruller de, men så blir de harde og stive i kjøleskapet. Og hvis du varmer fløten for mye, kan det skilles ut smør/væske på toppen. Men da kan du evt. bare fjerne dette med en skje.

 

MØRKE FIKEN & SJOKOLADE-TRØFLER

 

PRØV OGSÅ NOSTALIGSKE HAVREKULER TIL JUL (SUKKERFRI)!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen