SPISELIGE JULEGAVER TIL VENNER OG FAMILIE – JULEKOLLEKSJONEN 2017

Julegaver-2017-olivenolje

Hvert år lager jeg spiselige julegaver til venner og familie, og disse gavene vet jeg blir satt stor pris på. Utvalget har variert noe fra år til år, men består alltid av økologisk olivenolje høstet av gartneren (se her for mer ….). Olivenhøstingen foregår stort sett i november, og i desember tar vi turen over til Italia (Ventimiglia) der mølleren holder til. Så denne oljen er helt fersk, og derfor “trøblete” (grumsete). Men etter en måned eller to i flasken blir den helt klar med en farge av gull. Og smaken er helt fantastisk.

 

Julegaver-2017-oliven

I år ga jeg også oliven fra treet i hagen min. Disse har stått og godgjort seg i salt-lake på store glass i et år, før jeg nå blandet de med hvitløk, krydder fra Provence og olivenolje. Det er faktisk en ganske nøysom prosess å høste oliven til dette bruket, hver eneste oliven må sjekkes for insektsbitt. Men det er verdt det.

 

Julegaver-2017-verveine

Et annet produkt vennene mine elsker er tørkede blader av verveine. Verveine er en krydderurt, og lar du bladene trekke i kokt vann får du en deilig urtete. Verveine virker faktisk mildt beroligende, magestyrkende, febersenkende, nervestyrkende og oppkvikkende, og har en nydelig smak av sitron.

 

Julegaver-2017-lavendel

Nytt av året håndsydde  jeg små poser som jeg fylte med tørket lavendel. Det er en sånn typisk Provence-ting, og det er ikke få turister som kjøper med seg en liten duft-pose som souvenir. Duften av Provence i undertøys-skuffen. Lavendel kan også brukes som et møll-middel, så jeg legger gjerne inn noen poser i klesskapet mitt.

 

Julegaver-2017-laurbaer

Det siste produktet i JULEKOLLEKSJONEN 2017 var tørkede laurbær. Disse kjenner jo de fleste til bruken av, og fås kjøpt i alle butikker i Norge. Men det er jo uansett alltid hyggelig med “hjemmelaget”.

 

 

GOD JUL!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Scroll to Top