GRATIN DAUPHINOIS – FRANSKE, FLØTEGRATINERTE POTETER

Gratin Dauphinouis

Gratin Dauphinois er den franske versjonen av fløtegratinerte poteter, og er en sann delikatesse som bergtar deg ved hver bit. Denne fantastiske sideretten består av tynne skiver av kremete poteter, delikat krydret og bakt til perfeksjon i en deilig blanding av melk, fløte, løk og hvitløk.

Resultatet er en nydelig kombinasjon av silkeaktig glatthet og en sprø, gyllen skorpe. Der hver munnfull danser på tungen, og etterlater deg ønsket om mer, mer og mer… Gratin Dauphinois mmmmmmå du bare prøve!

PS! Det nydelige serviset Tokyo Origami er fra Magnor Glassverk, og designet av Simen Staalnacke.

 

Gratin Dauphinouis

 

DU TRENGER:

(Til 6 porsjoner)

Ca. 1,3 kg poteter, skrelt
2 løk, kuttet i tynne strimler
3 hvitløksfedd, finhakket
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts muskatnøtt
2 dl melk
2 dl fløte
100 g revet Gruyere
Timian

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader, og pensle en stor ildfast form med litt olje.
Kutt potetene i tynne, tynne skiver.
Ha de i et dørslag, og skyll godt (vend rundt med hånden så du får ut så mye stivelse som mulig).
Bruk en stor stekepanne, og stek hvitløk i litt olje, ca. 1 min.
Ha potetskivene i pannen, og hell over melk og fløte.
Krydre med halvparten av krydderet, og kok opp.
La det småkoke 6-7 min.
Bruk en annen stekepanne, og stek løken blank i litt olje, ca. 6-7 min.
Hell halvparten av potetene i formen, strø over løken og strø over 1/3 del av osten.
Krydre med resten av krydderet.
Hell over resten av potetene (med resten av væsken).
Strø over resten av osten, og stek i ovnen til osten begynner å bli gyllen, ca. 40 min.
La formen hvile i 5-10 min, topp med frisk timian – voilá!

 

Gratin Dauphinouis
Det nydelige serviset heter Tokyo Origami, designet av Simen Staalnacke, og er fra Magnor Glassverk.

 

PRØV OGSÅ COQ AU VIN – NYDELIG RØDVINSGRYTE MED KYLLING!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen