MØRK OG SYNDIG (OG SUPERSUNN) SJOKOLADEKAKE – GLUTENFRI

Mørk sjokoladebrownie

Hvem kan vel motstå en mørk og syndig sjokoladekake? I alle fall ikke når den er supersunn i tilllegg..!? Dette er en sjokoladekake som er så saftig og kladdete, at den kan minne om en brownie. Og med et hint av kaffe, og dekket med et lag av mørk sjokolade, så smaker den bare helt, helt nydelig. Samtidig som den er så næringsrik at den fint kan spises til frokost!

Kaken er laget av havremel, noe som gjør den glutenfri, sørger for et stabilt blodsukker, og gir en god metthetsfølelse. I tillegg så inneholder den faktisk gresskar, som er med på å gjøre den ekstra saftig. I tillegg til å fylle på med fiber som gjør magen glad, og massevis av potente antioksidanter. As long as there is chocolate, there will be happiness!

 

Mørk sjokoladebrownie

 

DU TRENGER:

(Til en form på ca. 20 x 20 cm)

3 dl havremel*
1,5 dl råkakao
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 egg
2 dl Sukrin
3 dl gresskar puré
2 spiseskjeer olivenolje
2 ss skyr naturell (valgfritt)
En liten espresso (cirka 0,5 dl)

*Havremel lager du enkelt selv ved å mikse havregryn i en blender eller med en stavmikser. Bruk glutenfrie havregryn for glutenfri brownie. 

GLASUR:
50 g mørke sjokoladepletter (sukkerfri)
1 ss kokosolje
Strøssel

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 180 grader, og smør en ildfast form (jeg legger også bakepapir i bunnen).
Bland mel, råkakao, bakepulver og salt i en bolle.
Visp egg, sukrin, gresskarpuré, olivenolje, espresso (og skyr) i en annen bolle.
Bland det våte inn i det tørre, og hell røren over i formen.
Stek i ovnen til kaken er tørr på toppen, og trepinnen er tørr når du tar den ut, ca. 30 min.
La kaken hvile i formen i 10 min, lirk den forsiktig ut, og avkjøl den helt på rist.
Smelt sjokoladen over vannbad, og rør inn kokosolje.
Bre glasuren utover, og strø evt over strøssel hvis du ønsker det.

 

Mørk sjokoladebrownie

 

NATURLIG SØT, SAFTIG OG SUNNERE BROWNIE (GLUTENFRI & VEGANSK)

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “MØRK OG SYNDIG (OG SUPERSUNN) SJOKOLADEKAKE – GLUTENFRI”

  1. Hei

    Hva med å bruke appelsinpure i denne sjokoladekake? Kan det bli for mye appelsinsmak tror du?

    1. Nam, appelsin og mørk sjokolade passer jo veldig godt sammen, så kanskje det hadde vært noe!! Kan du ikke prøve og fortelle meg hvordan det går? Riktig god helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen