Meksikansk quinoagryte er en sunn og enkel vegetarmiddag, som metter godt i magen. Det eneste du trenger å gjøre er å steke grønnsakene i noen minutter, ha i resten av ingrediensene, og deretter la gryta gjøre resten av jobben.
Jeg bruker mer og mer quinoa i matlagingen. Først og fremst fordi jeg synes det er godt, men også på grunn av sitt høye næringsinnhold – samtidig som det er glutenfritt! Og du trenger selvfølgelig ikke være vegetarianer for å lage denne gryta (ingen i vår familie er det). Server den sammen med noen spicy kjøttboller, eller for eksempel med grillet kylling til!
DU TRENGER:
(Gir 4 porsjoner)
1 liten rødløk, hakket
1 stor grønn paprika, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
5 dl kyllingkraft (evt. grønnsaksbuljong for vegetar)
1 boks hermetiske tomater
2 små bokser mais (ca. 4 dl)
200 g sorte bønner, ferdigkokte
2,5 dl quinoa
1 ss paprikapulver
2 ts spisskummen
1 ts salt
0,5 ts pepper
TOPPING:
1 presset lime
2-3 vårløk, hakket
Koriander, hakket
TILBEHØR:
Avokado
Crème fraîche
SLIK GJØR DU:
Stek løken til den er blank, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk og paprika, og stek i ca. 3 min.
Ha i resten av ingrediensene, bortsett fra topping og tilbehør.
La gryta småkoke uten lokk til væsken er absorbert, ca. 25-30 min. Rør godt innimellom.
Press over lime, og topp med vårløk og koriander.
Server med avokado og crème fraîche til.
DIGGER DU OGSÅ ENKLE MIDDAGER MED MYE SMAK? PRØV SUPERENKEL CURRY MED KYLLING OG TOMAT!
BON APPÉTIT!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!