MALERISKE MOUGINS – LANDSBYEN SOM KAPRET PICASSO SITT HJERTE!

Maleriske Mougins

Tar du turen innom gamlebyen i Mougins, skal jeg love deg at du ikke kommer til å angre! Mougins er en vakker liten landsby – og en ganske “posh” en sådan. Som både Saint Jeannet (min landsby) og Saint-Paul du Vence er den bygget i sneglehusformasjon, og alle husene er pent pusset opp og malt i duse pastellfarger. Slitne fasader og ruiner skal du lete lenge etter her!

 

Maleriske Mougins
Den gamle vaskeplassen er godt ivaretatt, og du kan fortsatt se stolene kvinnene satt på når de vasket klær og sladret om livet.

Landsbyen ligger bare 20 minutter unna flyplassen i Nice, og rett oppi åsen over den enda “poshere” filmbyen, Cannes. Wikipedia kan melde at Mougins har nesten 18.000 innbyggere, men i den karakteristiske gamlebyen bor det rundt en tidel av dette. Og utenfor høysesong fremstår landsbyen som stille og rolig, og du kan rusle rundt i de trange gatene så og si uforstyrret. Men det bor en del tilflyttere i Mougins, så bli for all del ikke overrasket om sidemannen på restauranten snakker engelsk (eller til og med skandiavisk)!

 

Maleriske Mougins
Galleriene finner du på rekke og rad.

Mougins er ikke bare populær blant turister, men også et foretrukket sted for kunstnere og kjendiser. Gamlebyen kan faktisk skilte med mer enn tredve gallerier og kunststudioer, i tillegg til museet MACM (Le Musée d´Art Classique). MACM har en privat samling som er helt unik, og har siden det åpnet i 2011 vunnet flere internasjonale priser. Museet låner stadig vekk bort sine verker av Andy Warhol, Picasso, Chagall, Matisse, Cézanne og Damien Hirst til andre utstillinger over hele verden.

 

Maleriske Mougins
Det er nok ikke tilfeldig at det var i Mougins Picasso valgte å tilbringe sine siste leveår.

Den mest kjente kunstneren som har bodd i Mougins er spanske Pablo Picasso. Han kom til Mougins i 1962, og der levde han sine tolv siste år i et farmhouse som går under navnet Mas Notre-Dame. Mas Notre-Dame var opprinnelig en gave til hans kone, men etter Picassos død ble det gjort om til et turistmål. Og er du kunstinteressert arrangeres det guidede turer der du kan gå rundt i Mougins “i Picassos fotspor”, og ende opp i Mas Notre-Dame.

 

Maleriske Mougins
Og midt blant alle pastellfargene – et aldri så lite innslag fra Grekenland! Du finner også en veldig hyggelig landhandel.

Men Picasso var langt fra alene. Den kjente motedesigneren Christian Dior bodde en tid midt i bykjernen, og det sies at han designet flere av sine beste kolleksjoner der. Sangeren Edith Piaf bodde faktisk i Mougins noen måneder før hun døde. Og andre kjendiser som liker (eller likte) seg godt i den sjarmerende landsbyen er Mick Jagger, Yves Saint Laurent, Catherine Denevue, Mel Gibson, Winston Churchill, Elisabeth Taylor og Francois Hollande. Bare for å nevne noen…

 

Maleriske Mougins
I 1992 hadde restauranter i Mougins tilsammen hele syv Michelinstjerner!

Og like fullt som Mougins er kjent for sin kunst, er landsbyen godt beryktet for sitt fantastiske kjøkken. Hver sommer arrangeres Les Étoiles de Mougins, en internasjonal gastronomisk matfestival. Festivalen ledes av kjente kokker fra hele landet – selvfølgelig med sine respektive Michelinstjerner “i bagasjen”. Og de rundt 30.000 som besøker festivalen i juni kan trekke inn duftene, og ikke minst nyte synet, av de lekreste retter. Jeg tipper de færreste forlater Mougins uten godbiter i magen!

 

Maleriske Mougins
Nr. 1 på ønskelista – et besøk her! (Bildet er lånt av Mas Candille)

Men fortvil ikke, de resterende 362 dagene i året (da det ikke er matfestival), kan du spise godt hos de over 40 restaurantene som ligger i gamlebyen. Så langt jeg kan telle, finnes det nå tre stjerner i lille Mougins. To stjerner hos Le Paloma, og én stjerne hos Le Candille. Le Candille er forøvrig hotellrestauranten til 5 stjerners hotellet Le Mas Candille – og et besøk til spaavdelingen og bassenget der, står høyest på ønskelisten min i år!

 

Maleriske Mougins
Resto des Arts anbefales! Her spiser du godt til en relativt rimelig penge.

Om du ikke har helt budsjettet til å besøke de gastronomiske restaurantene, finnes det mange alternativer som serverer ypperlig mat til en billig penge. Jeg anbefaler spesielt Le Resto des Arts, som serverer hjemmelaget tradisjonell mat. Velger du dagens rett, får du med et glass vin og dagens dessert for kun 19 euro. I tillegg har de en god “formule” til lunsj, det vil si 3 retter til 22 euro. Du kan altså velge én av 4-5 forretter, deretter mellom 4-5 hovedretter, og til slutt dessert. Selvfølgelig er alt hjemmelaget, og basert på sesongens råvarer!

 

Maleriske Mougins
Dagens lunsj på Resto des Arts. I tillegg nøt jeg et glass vin, dessert og kaffe til 19 euro!

Og når både øyne og mager er mette, kan Mougins by på flotte naturopplevelser rett utenfor bykjernen. Blant annet finner du to av de vakreste golf-banene i Europa: Golf Country Club de Cannes og Royal Mougins Golf Resort (med eget hotell og SPA anlegg)!

 

Maleriske Mougins
Bildet er lånt fra Royal Mougins Golf Resort

 

DA GJENSTÅR DET BARE Å ØNSKE DEG EN GOD DAG I MALERISKE MOUGINS! 

 

BONNE JOURNÉE!

 

8 hendelser på “MALERISKE MOUGINS – LANDSBYEN SOM KAPRET PICASSO SITT HJERTE!”

 1. Hyggelig rundtur på en regnfull romjulsdag her i Oslo. Jeg var der på en dagstur for noen år siden, og nå frister det til gjentagelse når vi en gang kan begynne å reise litt igjen. Fortsatt god romjul og takk for en fin “tur” i Mougins☺

  1. Ah, ja jeg gleder meg som en unge til å reise litt rundt igjen. Strengt tatt kan jeg besøke Mougins, men alt er jo stengt (restauranter, museer, alt som er gøy)… Men snart! God romjul:-)

 2. Takk for turen Eva , herlig å se igjen, håper på en tur senere også, Drømmer meg bort , har nesten snødd inne her på Sjusjøen i dag☃️?

  1. Så hyggelig at du tok turen, Anita. Men det høres jo eventyrlig ut med hvit jul på Sjusjøen og! God romjul:-)

 3. Kristin Forbes Rolfsen

  Du “serverer” Mougins veldig vakkert og interessant, Eva?
  Takk for det gamle og for at vi fikk lov til å bli litt bedre kjent med familien din i sommer?
  Alt det beste for 2021❣️

  1. Takk, Kristin! Ja, det var ihvertfall noen minnerike dager fra 2020 jeg tar med meg videre:-) Riktig godt nytt år til hele gjengen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen