Er det noe bedre enn en middag som smaker som en liten reise til Toscana, men som lager seg nesten helt selv? Alt-i-en kyllingpanne med orzo er min løsning når jeg vil ha noe varmt, beroligende og enkelt – uten å gå på kompromiss med smaken.
Kyllingbrystene får en herlig skorpe når de krydres med røkt paprika, oregano, salt og pepper før de stekes lett i pannen. Så kommer magien: Orzoen – den lille risformede pastaen – trekker til seg smaken fra hvitløk, hønsekraft, søte cherrytomater og intense soltørkede tomater. Resultatet? Oh-la-laaaa! Og for et siste touch blander jeg inn frisk spinat, gresk yoghurt og en skvett fløte, som gir retten en kremet tekstur – uten at det blir tungt. Med et aldri så lite dryss parmesan og et press sitron på toppen så er dette pefeksjon på en tallerken!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
4 kyllingbryst
1 ts røkt paprikapulver, mild
1 ts oregano
Salt og pepper
Olje til steking
3 dl orzo
4 hvitløksfedd, finhakket
5 dl hønsekraft/buljong
250 g cherrytomater
8 soltørket tomat, kuttet i biter
200 g frisk spinat
1/2 sitron, presset
1 dl gresk yoghurt
1 skvett fløte
Oregano
Parmesan
SLIK GJØR DU:
Krydre kyllingbrystene med paprika, oregano, salt og pepper.
Bruk en stor stekepanne og brun de i litt olje, ca. 2 min på hver side.
La de hvile på en tallerken, og tilsett orzo og finhakket hvitløk.
La det i surre i 1-2 min mens du rører rundt.
Hell over kraft/buljong, cherrytomater og soltørket tomat, og la det simre i 6-7 min. Rør innimellom.
Ha i spinat, og la det surre til den klapper igjen.
Press over sitron, ha i yoghurt og fløte, og smak til med ekstra oregano, salt og pepper.
Legg over kyllingbrystene, og dekk til med lokk til kyllingbrystene er gjennomstekt, ca. 5 min.
Serveres med revet parmesan – og gjerne noe godt i glasset!
PRØV OGSÅ KREMET ORZO MED SAFTIGE SCAMPI, SOLTØRKET TOMAT OG FETA
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK FOR LETT OG GOD MATINSPIRASJON!
BON APPÉTIT!