HJERTEVARMENDE ALT-I-EN KYLLINGPANNE MED ORZO FRA TOSCANA

Alt-i-en Kyllingpanne med orzo

Er det noe bedre enn en middag som smaker som en liten reise til Toscana, men som lager seg nesten helt selv? Alt-i-en kyllingpanne med orzo er min løsning når jeg vil ha noe varmt, beroligende og enkelt – uten å gå på kompromiss med smaken.

Kyllingbrystene får en herlig skorpe når de krydres med røkt paprika, oregano, salt og pepper før de stekes lett i pannen. Så kommer magien: Orzoen – den lille risformede pastaen – trekker til seg smaken fra hvitløk, hønsekraft, søte cherrytomater og intense soltørkede tomater. Resultatet? Oh-la-laaaa! Og for et siste touch blander jeg inn frisk spinat, gresk yoghurt og en skvett fløte, som gir retten en kremet tekstur – uten at det blir tungt. Med et aldri så lite dryss parmesan og et press sitron på toppen så er dette pefeksjon på en tallerken!

 

Alt-i-en Kyllingpanne med orzo

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

4 kyllingbryst
1 ts røkt paprikapulver, mild
1 ts oregano
Salt og pepper
Olje til steking
3 dl orzo
4 hvitløksfedd, finhakket
5 dl hønsekraft/buljong
250 g cherrytomater
8 soltørket tomat, kuttet i biter
200 g frisk spinat
1/2 sitron, presset
1 dl gresk yoghurt
1 skvett fløte
Oregano
Parmesan

 

SLIK GJØR DU:

Krydre kyllingbrystene med paprika, oregano, salt og pepper.
Bruk en stor stekepanne og brun de i litt olje, ca. 2 min på hver side.
La de hvile på en tallerken, og tilsett orzo og finhakket hvitløk.
La det i surre i 1-2 min mens du rører rundt.
Hell over kraft/buljong, cherrytomater og soltørket tomat, og la det simre i 6-7 min. Rør innimellom.
Ha i spinat, og la det surre til den klapper igjen.
Press over sitron, ha i yoghurt og fløte, og smak til med ekstra oregano, salt og pepper.
Legg over kyllingbrystene, og dekk til med lokk til kyllingbrystene er gjennomstekt, ca. 5 min.
Serveres med revet parmesan – og gjerne noe godt i glasset!

 

Alt-i-en Kyllingpanne med orzo

 

PRØV OGSÅ KREMET ORZO MED SAFTIGE SCAMPI, SOLTØRKET TOMAT OG FETA

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAMPINTEREST OG FACEBOOK FOR LETT OG GOD MATINSPIRASJON!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen