For deg som følger meg, vet du jo nå at jeg alltid er på jakt etter et sunt og godt alternativ til ris og pasta. Og lun quinoasalat med karamelliserte cashewnøtter er nettopp det! Dette tilbehøret passer spesielt godt sammen med kjøtt og kylling. Og tilsetter du for eksempel fetaost, har du straks en riktig så god lunsj!
Quinoa er en superfood, som gir massevis av viktige næringsstoffer til kroppen. Og sammen med kikerter, metter også denne salaten godt i magen. Og prikken over i´en er de karamelliserte cashewnøttene! Så godt, så enkelt!
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
2,5 dl quinoa
1 rød paprika, kuttet i små biter
Olje til steking
1 hvitløksfedd
3 vårløk, kuttet i rundinger
2 dl erter
1 boks kikerter, skylt
1 ss sesamolje
1 god neve rå cashewnøtter
1 ss lønnesirup
Salt og pepper etter smak
Frisk persille, hakket
SLIK GJØR DU:
Kok quinoaen etter anvisning på pakken (bruk gjerne litt buljong i vannet).
Stek paprikaen i litt olje, til den begynner å bli myk, ca. 5 min.
Ha i hvitløk, stek i 1 min.
Ha i erter og kikerter, og la det varmes opp over svak varme.
Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne til de begynner å bli gylne.
Hell over lønnesirup, vend nøttene godt rundt, og avkjøl til de er crispy.
“Fluff opp” quinoaen med en gaffel, og ha den over i en bolle.
Bland inn paprika-blandingen, sesamolje, hakket persille, og smak til med salt og pepper.
Strø til slutt over cashewnøttene, og server salaten mens den fortsatt er lun.
ER DU PÅ JAKT ETTER ET SUNT ALTERNATIV TIL RIS ELLER PASTA, ANBEFALER JEG BLOMKÅLRIS – SÅ GODT, SÅ ENKELT OG SÅ SUNT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!