Caprese er vel mest kjent i kombinasjonen caprese salat, og er etter min mening en av de aller, beste rettene du kan spise på sommeren! Caprese består opprinnelig av solmodne tomater, mozzarella, basilikum og god olivenolje – og retten skal visstnok stamme fra den italienske øye Capri (der det forøvrig bugner av disse ingrediensene).
Men siden kalde salater ikke passer like godt å spise året rundt, har jeg laget min egen, varme versjon; nemlig “Alt i en” kyllingpakke i capresestil! “Alt i en pakke” er jo også nok en favoritt, da det blir minimalt med oppvask, middagen kan forberedes på forhånd, alle smakene smelter sammen – og ingenting går til spille!
PS! Har du ekstra sultne folk til bords, ville jeg servert litt ris ved siden av.
DU TRENGER:
(Gir 4 posjoner)
4 kyllingfileter
24 cherrytomater (gjerne i forskjellige farger)
1,5 mozzarella, kuttet i terninger
1 god klype basilikum, hakket
2 squash, kuttet i tynne kvartmåner
1 løk, kuttet i tynne halvmåner
2 hvitløksfedd, finhakket
Olivenolje
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bank kyllingfiletene flate med en kjevle.
P.S. Jeg dekker kjevlen med plastfolie, så ikke kjøttet skal sette seg fast.
Krydre med salt og pepper, og fordel tomat, mozzarella og basilikum utover.
Rull fileteten sammen (dette er litt klønete, men bare gjør så godt du kan).
Legg opp 4 store ark med aluminiumsfolie.
Fordel utover squash og løk, og ringle over noen dråper med olje.
Legg deretter på kyllingrullen og fyll på med det “overflødige” av tomat/mozzarella.
Krydre med salt og pepper, og lukk pakkene.
Stekes i ovnen (eller på grillen) til kyllingen er gjennomstekt (ca. 20-25 min).
Strø over frisk basilikum og server!
HER ER FORRESTEN OPPSKRIFTEN PÅ DEN ULTIMATE SOMMERKLASSIKEREN: CAPRESE SALAT
JEG BLIR OGSÅ KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!