LIBANESISK LINSESALAT MED STEKT HVITLØK OG MASSE FRISKE URTER

Libanesisk linsesalat med masse friske urter

Linsesalat med masse friske urter er et godt og sunt tilbehør til de fleste typer kjøtt og fisk. Linser er billig, enkelt å tilberede, metter godt i magen og veldig sunt. Og ikke nok med at de er fulle av proteiner og næringsstoffer – linser gir også en god smak!

 

Libanesisk linsesalat med masse friske urter

 

DU TRENGER:

(3-4 porsjoner)

2,5 dl linser (jeg bruker grønne)
Vann (følg kokeanvisning på linsepakken)
1 grønnsaksbuljongterning
Olje til steking
10 hvitløksfedd, knust eller finhakket
1 sitron, presset
2 ss olivenolje
1, 5 ss malt spisskummin
1 ts allehånde
1 klype chiliflak (valgfritt)
1 dl frisk mynte, finhakket
1 dl frisk persille, finhakket
Salt og pepper etter smak

 

SLIK GJØR DU:

Kok linsene etter anvisning på pakken.
Jeg tilsetter gjerne en grønnsaksbuljongterning i vannet. 
Stek hvitløk i olje på svak varme, mens du rører ofte.
Når hvitløken begynner å få en litt gyllen farge, er den ferdig, ca. 7-8 min.
Bland sitronjuice, olje og krydder i en liten bolle.
Hell dressingen over hvitløken, bland godt over svak varme.
Ha de ferdigkokte linsene i en bolle, og hell den varme dressingen over.
Vend inn de friske urtene helt til slutt, og smak til med salt og pepper.

 

Libanesisk linsesalat med masse friske urter

 

NYDELIG TILBEHØR TIL KJØTT OG FISK ER OGSÅ DENNE FRISKE QUINOASALATEN MED SITRON OG STEKTE ARTISJOKKHJERTER!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen