Det er på tide med noen deilige cookies med biter av mørk sjokolade som smelter i munnen. Disse cookiesene har en perfekt konsistens – sprø utenpå, og myke inni. Og akkurat passe søte! I tillegg er de glutenfrie, sukkerfrie og veganske. Og ikke minst enkle å lage!
DU TRENGER:
(Gir 12 stk)
3 dl mandelmel
3 ss kokosmel
2 ts bakepulver
1 klype salt
2 ss kokosolje
3 ss peanøttsmør
5 ss fibersirup (alt. lønnesirup)
Ca 10 dråper stevia vanilje (valgfritt)
50-60 g mørk sjokolade (jeg brukte 85%), hakket
*Ønsker du helt sukkerfrie cookies, bruker du sukkerfri sjokolade.
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha mandelmel, kokosmel, bakepulver og salt i en bolle.
Varm kokosolje i en kjele.
Ta kjelen av platen og rør inn peanøttsmør, fibersirup og vaniljedråper.
Rør alt godt sammen.
Bland de våte ingrediensene sammen med de tørre.
Tilsett sjokoladebitene, kna deigen godt sammen (deigen er ganske tørr).
Finn fram et stekebrett, legg på bakepapir.
Fordel deigen i 12 stykker, og trykk de flate med håndflaten.
Sett brettet i fryseren i 10 minutter.
Stekes i ovnen i 10-12 minutter, til de begynner å bli gylne.
Avkjøl – og nyt (ja, jeg vet det kan være vanskelig å vente…!)
PRØV OGSÅ FROSNE MOCCAKULER MED MØRK SJOKOLADE
– FORDI DU FORTJENER DET!
FØLG MEG FORRESTEN PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!