Dette er en blanding av en quiche og en omelett – jeg har rett og slett bare kuttet ut bunnen. Og med litt hjelp fra fra maizenaen holder den seg like fast og fin uten bunn. Kombinasjonen mellom spinat og chèvre er alltid vellykket, og denne gangen toppet jeg med noen søte cherrytomater og soltørkede tomater.
“Quiche uten bunn” kan gjerne spises til lunsj. Eller den kan for eksempel rutes opp i små biter, og serveres til apperitif. Uansett form eller størrelse, så smaker den helt nydelig!
DU TRENGER:
4 egg
4 ss fløte
0,5 ts malt muskatnøtt
0,5 ts salt
0, 5 ts pepper
2 ss maizena
Ca. 300 g frossenspinat, tint (ca. 10 puter)
2 hvitløksfedd, finhakket
100 g chevre, i tynne skiver
8-10 cherrytomater, delt i to
2 ss soltørket tomat, kuttet i biter
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Visp sammen egg og fløte.
Tilsett muskatnøtt, salt og pepper.
Visp inn maizena til det ikke lenger er klumper.
Klem ut overflødig vann av spinaten
Bland inn spinat og hvitløk.
Kle en liten langpanne eller paiform med bakepapir (også oppover sidene).
Fordel eggeblandingen utover.
Legg på skiver av chèvre, cherrytomater og soltørket tomat.
Stek i ovnen i ca. 30 min (til eggeblandingen er stiv i midten).
HER HAR DU FORRESTEN EN ANNEN VARIANT “UTEN BUNN” – CLAFOUTIS MED SQUASH OG CHÈVRE (SALT PAI)
BON APPÉTIT!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!