EN SPICY SMAKSBOMBE AV EN TIKKA MASALA MED KIKERTER (VEGANSK)

Tikka masala med kikerter (vegetar)

Tikka masala har alltid vært min favoritt på indiske restauranter. Tikka masala varmer opp kroppen, og det er utrolig mange spennende smaker som er samlet i denne gryta. Vanligvis serveres den med kylling eller lam, men denne gangen har jeg laget en vegansk tikka masala med kikerter. Og vet du, jeg savner virkelig ikke kjøtt i det hele tatt. Så en mer smaksrik og billigere middag skal du lete lenge etter!

Når jeg lager denne oppskriften, lager jeg gjerne en stor porsjon. Og så fryser jeg ned halvparten, og har dermed en ekstra middag i fryseren når jeg skulle trenge litt ekstra varme i kroppen. Krydderne som brukes i en tikka masala, får du tak i alle vanlige dagligvarebutikker. Men garam masala paste må du kanskje til grønnsaksbutikken på hjørnet for å kjøpe (og da er det jo som regel billigere å kjøpe alt der:-). Garam masala er forresten en indisk krydderblanding, der garam betyr sterk – og masala betyr krydderblanding.

 

Tikka masala med kikerter (vegetar)

 

DU TRENGER:

(Til 8 personer)

1 stor løk
Olje til steking
3 hvitløksfedd, knust
5 cm ingefær, skrelt og finhakket
1 ss garam masala paste

KRYDDERBLANDING:
2 ts malt koriander
2 ts malt paprika
2 ts malt spisskummin
1 ts gurkemeie
1/2 ts kayennepepper

3 bokser hakkede tomater (á 400 g)
2 ss tomatpuré
3 bokser kikerter (á 400 g)
1-2 ss sukrin (eller sukker)
1 boks kokosmelk (á 400 ml)
1 lime, presset
Salt etter smak

GARNITYR:
Limebåter
Koriander, hakket
Basmatiris

P.S. Du som følger meg, vet sikkert at jeg ikke ofte serverer hvit ris i oppskriftene mine. Men akkurat når det kommer til denne gryta, er hvit ris det aller beste!

 

SLIK GJØR DU:

Bruk en høy stekepanne, og stek løken blank i litt olje, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk og ingefær, og stek i 1 min.
Bland inn garam masala paste, og deretter krydderblandingen.
P.S. Det hele virker nå veldig tørt.
Tilsett tomater, tomatpuré og kikerter, og smak til med sukker/sukrin.
Kok opp, og la gryta simre i ca. 15 min.
Tilsett kokosmelk og limejuice, og la det simre i nye 5 min. Smak til med salt.
Server med basmatiris, limebåter og massevis av koriander.

 

Tikka masala med kikerter (vegetar)

 

FORETREKKER DU KLASSIKEREN TIKKA MASALA MED KYLLING, GIR JEG DEG OPPSKRIFTEN PÅ DEN OGSÅ!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen