Jeg er på ingen måte noen vegetarianer, men enkelte ganger føles det veldig godt å ta en kjøtt- eller fiskefri dag. Og frisk og spicy vegetarbolle med kikerter og spennende krydderier gjør underverker for kroppen. En ren, rask og enkel middag (eller lunsj), som gjør deg behagelig mett, med masse spennende smaker!
Jeg har dilla på bulgur om dagen. Men om du ønsker bollen enda mer næringsrik, kan du servere med superfrøene quinoa istedet. Server med en god dæsj av yoghurtdippen, et skvis med sitron og hakket koriander eller persille – og nyt med verdens reneste samvittighet!
DU TRENGER:
(2-3 posjoner)
TOMAT- OG KIKERTER:
1/2 løk, hakket
1 hvitløksfedd, finhakket
Litt olje til steking
1 ss spisskummen
1 ts garam masala, malt
1/2 – 1 ts kayennepepper
1/2 ts salt
1 knip kanel
1 boks kikerter, avrent
1 boks hermetisk tomater
Ca. 1 ss sukrin/sukker (valgfritt)
FYLL:
1 dl bulgur
1 agurk, vasket
1/2 sitron, presset
Ca. 2 dl gresk yoghurt (eller 1 dl crème fraîche)
1 stor neve mynte, hakket
Koriander, hakket
Salt og pepper
SLIK GJØR DU:
TOMAT- OG KIKERTER:
Stek løken blank i litt olje, ca. 3-4 min.
Ha i hvitløk, og stek i 1 min.
Rør inn krydderne, tilsett kikertene, og bland godt.
Ha i tomater, kok opp, og la det simre under lokk i ca. 15 min.
Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt sukrin for å runde av smaken.
FYLL:
Tilbered bulguren etter anvisning på pakken.
Hakk agurken i små terninger.
Bland sammen yoghurt, sitron og hakket mynte.
Finn fram passende boller, og fordel kikerter, bulgur og agurk.
Legg over en god skje med yoghurt-blanding, og strø over friske koriander.
Krydre med salt og pepper, og gi til slutt et skvis med sitronen.
GLAD I RASKE MIDDAGER? PRØV FULL FART MED KOREANSK KJØTT OG QUINOABOLLE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
Den skal prøves!
Den tror jeg du vil like. Mamma synes ihvertfall den er kjempegod:-)