fbpx

LETT «PAI UTEN BUNN» MED SQUASH OG CHÈVRE (CLAFOUTIS)

Clafoutis med squash og chèvre

Denne «paien uten bunn» er egentlig en clafoutis. Og clafoutis er i utgangspunktet en fransk dessert som lages ved å legge kirsebær i en kakeform, for så å helle over en slags pannekakerøre, og la det hele steke i ovnen.

Men det går også an å lage en salt versjon av clafoutis – lett beskrevet kan det minne om en blanding av en pai og en omelett. Og med stekt squash og løk, fylt med friske urter og chèvre, blir denne clafoutisen lett til en deilig lunsjrett!

 

Clafoutis med squash og chèvre

 

DU TRENGER:

(Til en kakeform på 20 cm)

3 små squash, kuttet
1 liten løk, kuttet i tynne halvmåner
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olje (til steking)
3 egg
1,5 dl melk
1,5 dl mel
0,5 ts salt
Ca. 180 g chèvre, i skiver*
1 god neve basilikum, hakket
3-4 kvister fersk timian, hakket
Oliven til pynt

*Du kan fint bytte ut chèvre med for eksempel feta, hvis du heller foretrekker det. 

 

SLIK GJØR DU:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha olje i stekepannen, og brun squashen lett.
Tilsett løk og hvitløk, og stek i ytterligere ca. 3 minutter.
Bland mel og salt i en mellomstor bolle.
Visp sammen egg og melk i en annen bolle.
Rør eggeblandingen inn i melet, og visp til det ikke lenger er klumper.
Ha så i de stekte grønnsakene, chèvre og urter (spar 8 chèvreskiver til pynt).
Hell til slutt røra over i en smurt kakeform, og pynt med chèvre og evt. oliven.
Stek i ovnen i ca 35 – 40 min (til overflaten begynner å bli gyllen).
Server med litt salat til. Og for eksempel noen skiver røkelaks hvis du er ekstra sulten!

 

Clafoutis med squash og chèvre

 

RRØV OGSÅ DENNE SOMMERFRISKE LINSESALATEN MED STEKT SOPP OG RUCCOLA!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

2 hendelser på “LETT «PAI UTEN BUNN» MED SQUASH OG CHÈVRE (CLAFOUTIS)”

  1. Karin Rønning

    Min erfaring med clafoutis rr at du får en fæl rårand av hvetemelet, så det har jeg gitt opp å lage. Har du forslag til annet bindemiddel???

    1. EVAiPROVENCE

      Hei Karin. Jeg forstår ikke helt hva du mener med rårand, er det kanskje det at det blir litt «limete»? Men jeg bruker ikke mye mel, så jeg synes denne oppskriften fungerer fint. Ellers så er jo egg i seg selv bindende, men det er vel kanskje ikke det svaret du er ute etter;-) Klem fra Eva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Rull til toppen