Les petits farcis er en typisk provencalsk rett, som serveres overalt her nede i Provence. Det er rett og slett grønnsaker som er fylt med en farse av kjøttdeig eller pølse, blandet med grønnsaker og krydder, og til slutt gratinert i ovnen.
Petits farcis kan serveres kalde til aperó (slang-uttrykk for apéritif/én drink før måltidet). Som en forrett. Eller rett og slett som en hovedrett, men da gjerne med litt ris/salat ved siden av. Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde liggende – paprika, squash og løk. Men de lages vel så ofte med tomat og aubergine!
DU TRENGER:
(til 2 personer)
2 små paprika, delt i to
2 runde små squash (evt. vanlig, men de har mindre plass til fyll)
2 små løk
300 g karbonadedeig
2 hvitløksfedd, finhakket
5 ss qunioa, ukokt*
1 egg
2 ss olivenolje
2 ss krydderurter, finhakket**
Ca. 0,5 ts salt
Ca. 0,5 ts pepper
*I den opprinnelige oppskriften brukes det ris, men jeg foretrekker quinoa.
**Krydre med de urtene du har. Jeg brukte persille, koriander og mynte.
SLIK GJØR DU:
Sett ovnen på 160 grader.
Fyll en middels stor kjele med lettsaltet vann, og kok opp.
Del paprika i to (på langs), fjern stilk og frø.
Del squash i to, skjær av endene.
Hul forsiktig ut kjøttet, la det gjenstå ca. 0,5 cm squash-kjøtt (ikke kast det resterende!).
Del løk i to (på langs), og lirk ut innmaten. La det gjenstå 2-3 lag.
Ha så alle “skallene” forsiktig over i kjelen, og kok de til de er møre (ca. 5 min).
La skallene renne av seg i et dørslag, mens du lager farsen.
Finhakk resten av grønnsakene, og ha de i en bolle.
Tilsett karbonadedeig, egg, olje, quinoa, hvitløk og krydder.
Kna deigen godt sammen.
Legg grønnsaksskallene på et stekebrett med bakepapir.
Fordel farsefyllet i skallene.
Stek i 30-40 min, til de begynner å bli gylne på toppen.
Serveres som en forrett, eller som en hovedrett med salat/ris til.
PETITS FARCIS ER LIKE GODE KALDE, SOM VARME!
PRØV OGSÅ FYLT BUTTERNUT GRESSKAR MED BACON OG CHÉVRE. KJEMPEGODT!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!