Har du bestilt kaffe ute i Frankrike, har du nok også fått smake på en Speculoos. Speculoos er en liten sprø kjeks som ofte blir servert sammen med varme drikker her i Frankrike. Den kan minne om en norsk pepperkake, og grunnen til det er at Speculoos er krydret med “Quatre-Épices” (en fransk krydderblanding som går under “krydderet til alt”). Den minner om allehånde i smaken, og består av pepper, nellik, ingefær og muskatnøtt. Og sammen med kanel så blir det altså en god pepperkake-smak.
I dag fikk jeg lyst på noe søtt. Og siden vi er midt i adventstiden, så poppet også idéen om å lage sjokoladekuler med smak av Speculoos opp. Og det var virkelig en god ide! Prøv disse superdeilige søte, seige, krydrede sjokoladekulene UTEN tilsatt sukker – enten du ønsker noe søtt til kaffen, trenger litt energi, eller bare har lyst på noe skikkelig godt!
DU TRENGER:
(gir ca. 20 kuler)
100 g daddelmasse (dadler uten sten, kuttet i biter)
1 dl havregryn
1 ts kanel
1 ts Quatre-Épices
1 ss råkakao, evt. bakekakao
25 g smør
80 g mørk sjokolade, min. 72% (evt. sukkerfri)
SLIK GJØR DU:
Mal havregrynene til mel med en stavmikser eller i en blender
Ha i kanel, quatre-épices og kakao.
Smelt smør og sjokolade i vannbad, og bland det sammen med det tørre.
Tilsett til slutt i daddelmassen, og miks alt godt – til en jevn masse.
Bruk hendene og form til små kuler.
Rull de gjerne i litt kakao til slutt.
Oppbevares i glass i kjøleskapet.
Serveres med kaffe, eller nytes veldig fint alene!
PRØV OGSÅ “BARE ÉN TIL… LAKRISKKULER MED SJOKOLADE! NATURLIG SØTE!
JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!
Hei , detter høres godt ut! Får man kjøpt den krydderblandingen i Norge , eller hvordan blander man det selv?( hvor mye av hvert krydder)
Hei Liv! Ja, det er veldig godt, og passer perfekt i disse juletider. Jeg regner med at du får tak i Quatre Epices i de store dagligvare kjedene. Men hvis du ikke skulle finne det, så kan du lage det selv: 2 ts malt pepper (hvit hvis du har), 1 ts malt ingefær, 1 ts malt muskatnøtt og 1 ts malt nellikspiker. Bland det sammen og ha det i et lite glass. Dette krydderet kan brukes til mye, blant annet i gryter og supper!
Tusen takk for svar , dette skal garantert prøves! :))
Bon appetit! Og gooood jul!
Daddelmasse var noe nytt! Lage selv i blender eller kjøpe?
Disse konfektene høres så fristend ut! 😍
Hei Karine! Ja, lag den gjerne selv:-) Jeg pleier å grovkutte dadlene, og så har jeg de i blenderen og kjører de til en jevn masse. Er dadlene litt tørre/gamle, kan du ha litt kokende vann over. Disse kulene er supergode, så sjekk de ut!