SØTE, SEIGE, SPECULOOS-SJOKOLADEKULER DU KAN NYTE HVER DAG (FRANSKE PEPPERKAKEKULER)

Speculoos-kuler

Har du bestilt kaffe ute i Frankrike, har du nok også fått smake på en Speculoos. Speculoos er en liten sprø kjeks som ofte blir servert sammen med varme drikker her i Frankrike. Den kan minne om en norsk pepperkake, og grunnen til det er at Speculoos er krydret med “Quatre-Épices” (en fransk krydderblanding som går under “krydderet til alt”). Den minner om allehånde i smaken, og består av pepper, nellik, ingefær og muskatnøtt. Og sammen med kanel så blir det altså en god pepperkake-smak.

I dag fikk jeg lyst på noe søtt. Og siden vi er midt i adventstiden, så poppet også idéen om å lage sjokoladekuler med smak av Speculoos opp. Og det var virkelig en god ide! Prøv disse superdeilige søte, seige, krydrede sjokoladekulene UTEN tilsatt sukker – enten du ønsker noe søtt til kaffen, trenger litt energi, eller bare har lyst på noe skikkelig godt!

 

Speculoos-kuler

 

DU TRENGER:

(gir ca. 20 kuler)

100 g daddelmasse (dadler uten sten, kuttet i biter)
1 dl havregryn
1 ts kanel
1 ts Quatre-Épices
1 ss råkakao, evt. bakekakao
25 g smør
80 g mørk sjokolade, min. 72% (evt. sukkerfri)

 

SLIK GJØR DU:

Mal havregrynene til mel med en stavmikser eller i en blender
Ha i kanel, quatre-épices og kakao.
Smelt smør og sjokolade i vannbad, og bland det sammen med det tørre.
Tilsett til slutt i daddelmassen, og miks alt godt – til en jevn masse.
Bruk hendene og form til små kuler.
Rull de gjerne i litt kakao til slutt.
Oppbevares i glass i kjøleskapet.

Serveres med kaffe, eller nytes veldig fint alene!

 

Speculoos-kuler

 

PRØV OGSÅ “BARE ÉN TIL… LAKRISKKULER MED SJOKOLADE! NATURLIG SØTE!

 

JEG BLIR FORRESTEN KJEMPEGLAD OM DU VIL FØLGE MEG PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

BON APPÉTIT!

 

6 hendelser på “SØTE, SEIGE, SPECULOOS-SJOKOLADEKULER DU KAN NYTE HVER DAG (FRANSKE PEPPERKAKEKULER)”

  1. Hei , detter høres godt ut! Får man kjøpt den krydderblandingen i Norge , eller hvordan blander man det selv?( hvor mye av hvert krydder)

    1. Hei Liv! Ja, det er veldig godt, og passer perfekt i disse juletider. Jeg regner med at du får tak i Quatre Epices i de store dagligvare kjedene. Men hvis du ikke skulle finne det, så kan du lage det selv: 2 ts malt pepper (hvit hvis du har), 1 ts malt ingefær, 1 ts malt muskatnøtt og 1 ts malt nellikspiker. Bland det sammen og ha det i et lite glass. Dette krydderet kan brukes til mye, blant annet i gryter og supper!

    1. Hei Karine! Ja, lag den gjerne selv:-) Jeg pleier å grovkutte dadlene, og så har jeg de i blenderen og kjører de til en jevn masse. Er dadlene litt tørre/gamle, kan du ha litt kokende vann over. Disse kulene er supergode, så sjekk de ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen