KRYDRET GULROTSUPPE MED RISTEDE VALNØTTER OG SYRLIG YOGHURTKREM

En varmende og krydret gulrotsuppe med masse spennende smaker. Og de ristede valnøttene med kanel og den syrlige yoghurtkremen på toppen, setter virkelig prikken over i´en!

Denne suppen er laget av en hel kilo gulrøtter, som er kjent for sitt rike innhold av A-vitaminer (i form av betakaroten og antioksidanter). Samtidig som gulroten blant annet inneholder mye fiber og kalium, som er bra for fordøyelsen. I tillegg så har jeg tilsatt hvite bønner, som gjør at den metter godt – og gir suppen en litt tykkere konsistens.

Denne gangen kuttet jeg alle grønnsakene i en foodprosessor, og det var gjort på 3 minutter. Jeg lager stort sett alle mine supper på hønsekraft, som i tillegg til å heve smaken, også gjør vidunder for kroppen. Du kan selvfølgelig bruke grønnsaksbuljong istedet (men da trenger du kanskje ikke ekstra salt i krydderblandingen. Og hvis du synes suppen blir for tykk, kan du fint jevne den ut med litt vann.

 

Krydret gulrotsuppe med valnøtter

 

DU TRENGER:

(Til 4 personer)

KRYDDERBLANDING:
1,5 ts sitronzest, finhakket (bruk en økologisk sitron)
1,5 ts pepper, nykvernet
2,5 ts sesamfrø
2,5 ts timian, tørket
1 ts gurkemeie
1 ts salt

SUPPE:
1 løk, hakket
Olje til steking
2-3 hvitløksfedd, finhakket
1 kg gulrøtter, kuttet i rundinger
2 ss lønnesirup
1,5 liter hønsekraft (eller utblandet grønnsaksbuljong*)
300 hvite bønner, kokte og avrent
1/2 sitron, presset

*Bruker du buljongterninger trenger du kanskje ikke salt i krydderblandingen. 

TILBEHØR:
Ca. 1 dl gresk yoghurt + 1/2 presset sitron
Ca. 1 dl valnøttkjerner (grovt hakket) + 1 liten ts kanel

 

SLIK GJØR DU:

Bland sammen krydderet i en liten bolle, og sett til side.
Stek løken blank i litt olje, 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min.
Ha gulrøttene i en stor kjele, tilsett krydderblanding og løk, og hell over kraft/buljong.
Kok opp, og la simre under lokk til gulrøttene er gjennomkokt, ca. 10 min.
Ha i lønnesirup og bønner, og la det simre i 5 min.
Miks alt til en helt jevn væske i en blender (eller bruk en stavmikser).

TILBEHØR:
Bland sammen yoghurt og sitron til en kremet saus.
Strø kanel over valnøttene, og rist de lett i en tørr panne.

Server suppen rykende varm, og topp med yoghurtdressing, valnøtter – og gjerne friske krydderurter (hvis du har).

 

Krydret gulrotsuppe med valnøtter

 

MIN FAVORITTSUPPE AKKURAT NÅ, ER DENNE NYDELIGE BRYLLUPSSUPPEN FRA ITALIA!

 

FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen