En varmende og krydret gulrotsuppe med masse spennende smaker. Og de ristede valnøttene med kanel og den syrlige yoghurtkremen på toppen, setter virkelig prikken over i´en!
Denne suppen er laget av en hel kilo gulrøtter, som er kjent for sitt rike innhold av A-vitaminer (i form av betakaroten og antioksidanter). Samtidig som gulroten blant annet inneholder mye fiber og kalium, som er bra for fordøyelsen. I tillegg så har jeg tilsatt hvite bønner, som gjør at den metter godt – og gir suppen en litt tykkere konsistens.
Denne gangen kuttet jeg alle grønnsakene i en foodprosessor, og det var gjort på 3 minutter. Jeg lager stort sett alle mine supper på hønsekraft, som i tillegg til å heve smaken, også gjør vidunder for kroppen. Du kan selvfølgelig bruke grønnsaksbuljong istedet (men da trenger du kanskje ikke ekstra salt i krydderblandingen. Og hvis du synes suppen blir for tykk, kan du fint jevne den ut med litt vann.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
KRYDDERBLANDING:
1,5 ts sitronzest, finhakket (bruk en økologisk sitron)
1,5 ts pepper, nykvernet
2,5 ts sesamfrø
2,5 ts timian, tørket
1 ts gurkemeie
1 ts salt
SUPPE:
1 løk, hakket
Olje til steking
2-3 hvitløksfedd, finhakket
1 kg gulrøtter, kuttet i rundinger
2 ss lønnesirup
1,5 liter hønsekraft (eller utblandet grønnsaksbuljong*)
300 hvite bønner, kokte og avrent
1/2 sitron, presset
*Bruker du buljongterninger trenger du kanskje ikke salt i krydderblandingen.
TILBEHØR:
Ca. 1 dl gresk yoghurt + 1/2 presset sitron
Ca. 1 dl valnøttkjerner (grovt hakket) + 1 liten ts kanel
SLIK GJØR DU:
Bland sammen krydderet i en liten bolle, og sett til side.
Stek løken blank i litt olje, 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min.
Ha gulrøttene i en stor kjele, tilsett krydderblanding og løk, og hell over kraft/buljong.
Kok opp, og la simre under lokk til gulrøttene er gjennomkokt, ca. 10 min.
Ha i lønnesirup og bønner, og la det simre i 5 min.
Miks alt til en helt jevn væske i en blender (eller bruk en stavmikser).
TILBEHØR:
Bland sammen yoghurt og sitron til en kremet saus.
Strø kanel over valnøttene, og rist de lett i en tørr panne.
Server suppen rykende varm, og topp med yoghurtdressing, valnøtter – og gjerne friske krydderurter (hvis du har).
MIN FAVORITTSUPPE AKKURAT NÅ, ER DENNE NYDELIGE BRYLLUPSSUPPEN FRA ITALIA!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!