STEKT BLOMKÅLRIS MED ET LITE HINT AV ASIA

Stekt blomkålris med et hint fra Asia

Stekt blomkålris smaker overraskende godt. Og denne varianten har i tillegg en deilig smak fra Asia, med både sesam- og soyasaus, og ikke minst frisk vårløk og ingefær. Stekt blomkålris er et godt tilbehør “au naturell” (altså som en vegetarrett). Men ønsker du å servere den til middag kan du for eksempel toppe herligheten med bacon eller reker.

Blomkålris lager du enkelt i en foodprossessor/kjøkkenmaskin, og det kan være lurt å lage dobbel porsjon når du først setter igang. Blomkålrisen kan nemlig enkelt fryses i porsjonsposer, og da har du alltid muligheten til å lage en sunn hverdagsmiddag på 1-2-3!

 

Stekt blomkålris med et hint fra Asia

 

DU TRENGER:

(Gir 3-4 porsjoner)

1 stor blomkål
1 løk, hakket
1 gulrot, kuttet i små biter
1 rød paprika, kuttet i små biter
2 dl erter, frosne
2 egg
1 ss sesamolje
2 ss soyasaus
1 hvitløksfedd, finhakket
1 teskje fersk ingefær, finhakket
1 ss sukrin gold (alt. brunt/hvitt sukker)
3 vårløk, hakket
Olje til steking

Bacon eller reker (valgfritt)

 

SLIK GJØR DU:

Skyll blomkålen, og fjern blader og stilk.
Kutt den opp i buketter, og ha den i en foodprossessor/kjøkkenmaskin.
Miks til blomkålen ligner på små riskorn (ikke miks så mye at den mister strukturen).
Stek løk og gulrot til den er blank i litt olje, ca. 5 min. P.S. Bruk en høy/stor stekepanne!
Tilsett paprikaen og stek videre til den er myk, ca. 5 min.
Ha i ertene.
Bland sesam- og soyaolje, hvitløk, ingefær og sukrin i en liten bolle.
Visp sammen eggene i en annen liten bolle.
Skrap alle grønnsakene sammen slik at de ligger på den ene siden av stekepannen.
Ha eggene på den andre siden, og la de steke et par minutter mens du rører (neste som eggerøre).
Bland deretter eggene sammen med resten av grønnsakene, og ha i blomkålen.
Hell til slutt over dressingen, og bland godt.
La alt steke til blomkålrisen er myk, ca. 5 min.
Rør inn vårløk, og server som tilbehør til et kjøtt- eller fiskestykke.
Eller topp blomkålrisen med bacon eller reker!

 

Stekt blomkålris med et hint fra Asia

 

GLAD I ASIATISK MAT? PRØV TOM KHA GAI – EN UTROLIG SMAKFULL OG RIK SUPPE FRA ASIA!

 

FØLG MEG OGSÅ PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!

 

BON APPÉTIT!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen