Saftige kyllinglår i kremet sopp- og baconsaus er bare så godt! Og serverer du den sammen med blomkålris og spinat, har du straks en lett, sunn og smakfull middag til hele familien.
De som har (små) barn, vet at det gjerne må gjøres noen tilpasninger for at middagen skal falle i smak hos alle. Elias, min 5-åring, liker ikke “salat”. Og akkurat i denne retten betyr det spinaten. Så da prøver jeg å plukke ut de største grønne bladene. Og Sanna, jenta mi på 5 år, liker ikke konsistensen av sopp. Så da plukker jeg ut sjampinjongen på hennes tallerken.
Det jeg ikke vil, er å lage såkalte barnevennlige middager uten “ditt og datt”. Jeg tror nemlig at jo oftere barna blir servert ting de tror de ikke liker, jo nærmere aksept kommer du. Og det er også viktig å lage mat som smaker godt for oss voksne også!
Denne middagen er både glutenfri og (ku)melkefri. Den består av massevis av grønnsaker, og ikke minst – den er full av smak!
ET PAR P.S.!
- Nøyaktig steketid på kyllinglårene kommer an på hvor store de er. For å være sikker på at de er gjennomstekt kan du kutte inntil benet. Renner det ut klar kraft, er de ferdige. Pass på å ikke oversteke de, da blir kjøttet tørt!
- Foretrekker du kyllingfilet, kan du selvfølgelig bruke det istedet. Bare juster steketiden så ikke kyllingen blir tørr.
- Liker du ikke kokosmelk, kan du bruke fløte eller lettfløte.
- Lager du middag for to kan du fint fryse halvparten av blomkålrisen. Da har du i reserve til neste gang.
DU TRENGER:
(Til 4 personer)
BLOMKÅLRIS:
1 liten blomkål
2-3 ss olje
250 g spinat, vasket
Salt og pepper etter smak
KREMET KYLLING:
100 g bacon, kuttet i biter
4 kyllinglår
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts timian
200 g sjampinjong, skjært i skiver
3 hvitløksfedd, finhakket
5-6 timiankvister
3 dl kokosmelk
1/2 sitron
SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Begynn med blomkålrisen (for mer detaljert fremgangsmåte, klikk her!)
Skyll blomkålen, og fjern blader og stilk.
Kutt den opp i buketter, og ha den i en foodprossessor/kjøkkenmaskin.
Miks til blomkålen ligner på små riskorn.
Ha olje i en høy stekepanne, og stek blomkålrisen i ca. 5 min mens du rører jevnlig.
Tilsett spinaten, og la alt steke til spinaten klapper sammen, ca. 5 min.
Smak til med salt og pepper, og sett pannen til siden.
Finn fram en ildfast gryte, og stek baconet til det er sprøtt.
Ta ut baconet, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir
OBS! La baconfettet bli igjen i gryta.
Krydre kyllinglårene med salt, pepper og timian (klapp det godt ned i kjøttet på hver side).
Stek kyllinglårene på middels varme til de er gylne, ca. 5 min. på hver side.
Sett gryta inn i ovnen, og la kyllinglårene steke i 15 min.
Ta ut gryta (OBS! bruk grytekluter!), ta ut kyllinglårene og la de hvile på en talleken.
Stek champinjongen i gryta med kyllingkraft til den er myk, ca. 5 min.
Tilsett hvitløk, og stek i 1 min.
Press over sitronen, tilsett kokosmelk og timiankvister, og la sausen småkoke i 5 min.
Ha til slutt i bacon og kyllinglårene, pass på at alt blir dekket av saus, og la småkoke i 5 min.
Varm opp blomkålrisen (hvis det er nødvendig) og fordel den sammen med kylling og saus på passende tallerkner.
OG NÅR VI FØRST ER INNE PÅ BLOMKÅLRIS… PRØV STEKT BLOMKÅLRIS MED ET LITE HINT AV ASIA! SÅ GODT – SÅ ENKELT!
FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!