Dette er skikkelig digg og forfriskende julegodteri! Søte klementinbåter trukket i mørk sjokolade er enkelt å lage, det er sunn julekonfekt med næring, de er nydelige å se på – og så smaker de utrolig friskt og godt!
Klementiner har som kjent et høyt innhold av C-vitamin, som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. I tillegg så inneholder de mye kostfiber, som er gunstig for fordøyelsen. Mørk sjokolade er rik på antioksidanter, som er godt for hjertet – og velger du sjokolade med over 80% kakao, så kan du faktisk telle den som en grønnsak. Jeg har pyntet med hakkede pistasjnøtter (som forøvrig gir påfyll av sunne fettsyrer), revet kokos og bringebærpulver som gir en intens og lekker farge.
DU TRENGER:
(Gir 50. båter)
6-7 klementiner
150 g mørk sjokolade, min. 75%
2 ss kokosolje (fast)
Pynt/strøssel
F. eks. revet kokos, hakkede pistasjnøtter, tørket bringebærpulver…
SLIK GJØR DU:
Skrell klementinene og fjern ”løse tråder”.
Smelt sjokoladen over vannbad, og rør inn kokosoljen.
Legg opp et brett med bakepapir
(eller en rist som jeg har gjort, men da blir det også mer søl under;-).
Dypp klementinbåtene i sjokoladen og legg de på brettet/risten.
Strø over ønsket pynt/strøssel, og la de stivne i kjøleskapet.
Oppvevares i et glass i kjøleskapet, holder i 3-4 dager.
SJEKK OGSÅ UT MAGISK STEMNING MED GIN&TONIC I LETT SNØDRYSS!
HUSK Å FØLGE MEG FOR FARGERIK MATGLEDE PÅ INSTAGRAM, PINTEREST OG FACEBOOK!
BON APPÉTIT!